ALPINE F1 Team a BorgWarner uzavřeli partnerství

ALPINE F1 TEAM a BorgWarner  uzavřeli partnerství,  které přispěje k dlouhodobé spolupráci mezi BorgWarner a skupinou RENAULT.

BorgWarner, který nedávno získal společnost Delphi Technologies, a Renault již více než 30 let spolupracují na vývoji turbodmychadel a dalších pohonných technologií, včetně současné generace vysoce pokročilých pohonných jednotek Alpine Cars.

Prostřednictvím strukturovaných fór budou BorgWarner a Alpine kombinovat odborné znalosti k identifikaci technologií a technické spolupráce v budoucí řadě Alpine Electric Vehicle. Logo značky Delphi Technologies se na vybraných  Grand Prix objeví v prostoru garáží a na voze A521.

 

LAURENT ROSSI, CHIEF EXECUTIVE OFFICER, ALPINE:

„Automobilový průmysl a průmysl F1 čelí velmi podobným výzvám, jak optimalizovat každou součást pohonu na delší vzdálenost a vyšší výkon při zohlednění dopadu na životní prostředí. Můžeme proto těžit ze sdíleného přístupu k elektrifikaci, hybridizaci, vysoce výkonným bateriím a komponentům pro rekuperaci energie, jako jsou MGU-K a MGU-H. BorgWarner je průkopníkem  v designu a výrobě vysoce kvalitních pohonných produktů, které pomohou vytvořit čistý a energeticky efektivní svět. Těšíme se také, že díky tomuto inovativnímu partnerství pomůžeme širší alianci Renault-Nissan-Mitsubishi vytvořením spolupráce pro její budoucí řady elektromobilů a hybridních pohonů.“

FRÉDÉRIC LISSALDE, PRESIDENT a CHIEF EXECUTIVE OFFICER, BORGWARNER:

„BorgWarner vítá spolupráci s týmem Alpine F1 prostřednictvím slibného technického partnerství. Toto partnerství dobře zapadá do strategie BorgWarner’s Project Charging Forward, zaměřeným na elektrifikaci. Těšíme se na další krok v našem partnerství s Aliancí . “

BorgWarner

BorgWarner je světový lídr v oblasti produktů, poskytujících inovativní a udržitelná řešení mobility pro trh vozidel. V návaznosti na své zkušenosti s originálním vybavením přináší BorgWarner také přední řešení na trhu s produkty a službami a náhradními díly.  Ve svých výrobních a technických zařízeních na 96 místech ve 24 zemích společnost zaměstnává přibližně 50 000 zaměstnanců .

 

Zdroj a foto: Alpine F1 Team