ALPHATAURI X SCUDERIA ALPHATAURI ART PROJEKT – MIAMI GP 2022

Na oslavu vůbec první Grand Prix F1 v Miami spolupracovaly AlphaTauri a Scuderia AlphaTauri s umělcem a vizionářem Remote (aka Jay Bellicchi), který je součástí eklektického uměleckého kolektivu ARTPLUG speciálního projektu v zařízení MetroWrapz, který zahrnuje místní umění, kulturu a módu a zároveň získává peníze na charitu. Umělec dostal příležitost aplikovat unikátní graffiti design přímo na vůz F1, inspirovaný barvami kolekce AlphaTauri Fashion Spring/Summer. Předváděcí vůz bude k vidění ve zcela nové a na zakázku vyrobené Red Bull Energy Station, která byla navržena a postavena speciálně pro Miami Grand Prix.

ART PROJEKT – MIAMI GRAND PRIX 2022

Před závodním víkendem se Pierre Gasly a Yuki Tsunoda sešli s Remote, aby objevili více o graffiti kultuře, umělecké scéně v Miami a aby se poprvé podívali na přelakovaný vůz F1. Jako pocta tomuto uměleckému projektu bude stejný graffiti design také na opěrce hlavy obou vozů AT03 závodících v Miami Grand Prix. Kromě toho umělec překvapil Yukiho Tsunodu speciálním lakem na helmu pro závod, který odpovídá jeho designovému jazyku opěrky hlavy a  předváděcího vozu.

Yuki Tsunoda:

„Jsem velmi vděčný za speciální design helmy, který pro mě Jay vyrobil. Teprve dnes jsem ji viděl naživo a vypadá to super cool. Nemůžu se dočkat, až si ji nasadím.“

Během své návštěvy se oba piloti navzájem vyzvali, aby prokázali své graffiti dovednosti nastříkáním vlastního designu na čisté helmy, které budou vydraženy za účelem získání peněz pro nadaci Wings For Life, která bude v neděli 8. května hostit globální charitativní běh.  Obě helmy budou digitalizovány jako NFT a během závodního víkendu je lze zakoupit na speciální domovské stránce. Kupující bude moci uplatnit své NFT až do konce sezóny F1 2022 a získat fyzickou helmu a závodní rukavice každého jezdce, který bude mít na GP Miami.

Pierre Gasly:

„Jsem velkým fanouškem živé umělecké scény zde v Miami,“ řekl PIERRE GASLY, „a miluji design, který pro nás Remote vytvořil. Navíc je Miami hlavním centrem  krypto komunity, a proto jsem zde byl počátkem tohoto roku při vyhlášení našeho rozšířeného partnerství s Fantom. Myslím, že je to perfektní příležitost pro AlphaTauri a náš tým F1 spustit zde tento speciální projekt NFT a doufám, že vybereme spoustu peněz na podporu nadace Wings For Life Foundation .“

Barevná paleta AlphaTauri pro letošní jaro/léto, která se skládá z nefritové, lila a světle modré, byla převedena do rychlého designu vozu. Umělec Jay Bellicchi z Miami použil technické nákresy a náladové desky z kolekce AlphaTauri, aby do návrhu začlenil preciznost a řemeslné zpracování módní značky. Detailní ozdoby na voze zdůrazňují, jak se design a konstrukce spojují v prostředí, které oceňuje styl a funkčnost.

REMOTE vyjádřil své pocity ohledně projektu:

„Měl jsem velkou radost, když jsem dostal výzvu ke spolupráci s AlphaTauri a týmem Formule 1 na tomto zvláštním projektu. Musím říct, že to pro mě byla úplně nová výzva uplatnit své umění na krásně tvarovaném povrchu vozu F1 ve srovnání s plochou stěnou, ale s výsledkem jsem velmi spokojen. Jsem také velmi hrdý na to, že můj design bude viditelný na opěrkách hlavy skutečných závodních vozů a Yukiho přilbě.“

FABIAN WRABETZ, obchodní ředitel Scuderia AlphaTauri, dodal:

„Když bylo oznámeno, že bude Miami v kalendáři závodů , hned jsme věděli, že musíme udělat něco speciálního vzhledem k jeho světově proslulé módní, umělecké a lifestylové scéně, která dokonale zapadá do našeho týmu. AlphaTauri ( Fashion), Jay, ARTPLUG a skupina Metrowrapz byli úžasní při proměnění této myšlenky ve skutečnost. Doufáme, že charitativním prodejem NFT získáme peníze na dobrou věc a dáme fanouškům šanci být součástí tohoto speciálního projektu.“

AHMET MERCAN, generální ředitel AlphaTauri.

„Jsme nadšeni z realizace této speciální spolupráce s tímto talentovaným umělcem, kde se móda snoubí s Formulí 1! Design přesahuje náladu naší aktuální kolekce a dokonale zapadá do letní atmosféry Miami. Toto je náš malý příspěvek k poděkování všem našim úžasným podporovatelům a fanouškům, bez kterých by uplynulá úspěšná sezóna nebyla možná.“ komentoval AHMET MERCAN, generální ředitel AlphaTauri.

Zdroj a foto : Scuderia AlphaTauri

JAY BELICCHI, REMOTE

Za designem je Jay Bellicchi, známý jako Remote a součást eklektického uměleckého kolektivu ARTPLUG. Je to renomovaný umělec, designér a tvůrce z Miami, který se proslavil svou průlomovou kombinací grafického designu a kultury graffiti a jeho barevné nástěnné malby jsou k vidění  po celém Miami.