2022 Velká cena Španělska  – páteční tréninky pro tým  MERCEDES-AMG PETRONAS F1

Pozitivní známky tréninkového dne v Barceloně

  • Tým se vrátil na slunný okruh Circuit de Barcelona-Catalunya s výrazně odlišným vozem, než který absolvoval předsezónní testování na stejném okruhu v únoru.
  • George Russel dokončil první trénink dne na P4 a Lewis Hamilton těsně za ním na P6, zatímco oba piloti hlásili zlepšení v problémech s odskakováním, které v této sezóně ovlivnily W13.
  • Tito dva piloti udělali krok vpřed v FP2 George na P2 a Lewis na P3 poté, co tým experimentoval s vylepšeními nastavení, aby se dostal do výkonnějšího okna.
  • Dnes si připomínáme třetí výročí úmrtí Nikiho Laudy, jehož nenapodobitelný duch zůstává v týmu.

GEORGE RUSSELL

„V Miami jsme byli nejrychlejší v pátek, tady jsme druzí, ale auto rozhodně reaguje jinak. Na rovinkách nemáme porposing, což je skvělé, ale pořád to tu a tam zažíváme v zatáčkách, které nakonec musíme se vytočit. Red Bull se stále zdá velmi silný a tým, se kterým se v tuto chvíli musí počítat. Nevidím důvod, proč bychom nemohli být během víkendu tak blízko, ne-li trochu blíže, vepředu. S rozdíly v režimech výkonu je těžké říct, jaké máme skutečné tempo, Ferrari a Red Bull vypadaly, že jsou v režimech s nejnižším výkonem. Degradace byla pro všechny obrovská a v neděli to bude v nedělním závodě zlom, takže na to se dnes večer zaměříme.“

2022 Spanish Grand Prix, Friday – Steve Etherington

 LEWIS HAMILTON

„Jsem velmi spokojený s pokrokem a obrovské poděkování patří  týmu v továrně za všechnu tvrdou práci, odmítání se vzdát . Ještě nejsme nejrychlejší, ale myslím, že jsme na dobré  cestě. Je to poprvé, co jsme jeli po rovince bez poskakování; ještě nějaké máme, ale je zde velké zlepšení. Začínáme využívat potenciál vozu. Je to stále těžké, ale řízení je mnohem lepší než předtím. Přinesli jsme několik vylepšení a nyní je musíme doladit. Musíme projít spoustu dat, abychom auto umístili, myslím, že ho zítra můžeme dostat na ještě lepší místo, abychom snad šlapat na paty klukům před námi. Zde bude klíčová degradace, s těmito pneumatikami nemůžete útočit, útočit, útok – v těchto teplotách vyžaduje spoustu managementu.“

2022 Spanish Grand Prix, Friday – Steve Etherington

 

2022 Spanish Grand Prix, Friday – Jiri Krenek

 

 

2022 Spanish Grand Prix, Friday – Jiri Krenek

Zdroj : MERCEDES-AMG PETRONAS F1 TEAM