Zkušební centrum VUZ Velim otevře 1. a 2. 9. 2023 své brány veřejnosti

Výzkumný Ústav Železniční si letos připomíná 60 let ode dne, kdy byl do provozu uveden Velký zkušební okruh v Cerhenicích v rámci Zkušebního centra VUZ Velim. Od té doby došlo nejenom k rozšíření infrastruktury, ale železnice prodělala vývoj od páry k elektřině a postupně otevírá novou éru digitalizace.

Společnost VUZ pro tento rok ¬– nejenom jako ohlédnutí za vlastní historií, ale také jako výhled do budoucnosti – přichystala celou sérii akcí, které jsou zaměřeny na zákazníky a odborníky, ale také na širší veřejnost a zejména mládež, včetně dětí ze základních škol z obcí sousedícími s areálem ZC VUZ Velim.

Ve dnech 1. a 2. září 2023 budou brány Zkušebního centra VUZ Velim otevřeny veřejnosti.

V návaznosti na připomenutí zahájení provozu otevře Výzkumný Ústav Železniční ve dnech 1. a 2. září 2023 brány Zkušebního centra VUZ Velim veřejnosti.

Komentovaná projížďka po Velkém zkušebním okruhu

Kromě komentovaných prohlídek areálu a prezentací na téma testování železničních vozidel a jejich komponent bude pro všechny návštěvníky zajištěna komentovaná projížďka po Velkém zkušebním okruhu v rámci ZC VUZ Velim.

Vzhledem k omezené kapacitě bude vstup možný pouze proti povinné rezervaci formou zakoupení jízdenky v konkrétním časovém intervalu. Rezervace časového okna a prodej jízdenek bude zahájen 20. července 2023. S ohledem na bezpečnost v rámci ZC VUZ Velim bude návštěva omezena minimální věkem, a to dovršením 10 let ke dni 2. 9. 2023.

Bližší informace k prodeji vstupenek a další organizační pokyny budou ve stejný den k dispozici na webu VUZ www.cdvuz.cz.