Zimní edice Ledového expresu nabízí řadu mimořádných vlakových spojení

Zimní edice Ledového expresu navazuje na letní turistický vlak.


Zimní verze láká lyžaře, cestující se mohou těšit na slevy na skipasy. Milovníci zimních sportů a výletů zasněženou přírodou se mohou těšit na nové vlakové spojení.

Zimní edice Ledového expresu

je prvním ze čtyř letošních mimořádných spojů. Přepravní kapacita jedné jízdy je 144 osob. Cestující čekají i exkluzivní slevy v lyžařských střediscích. Turističtí nadšenci a vyznavači aktivního životního stylu budou moci využít speciální turistický vlak i během zimy. Po vzoru letní varianty, zimní edice Ledového expresu bude přímým spojením Košic s Národním parkem Slovenský ráj. Konečnou stanicí bude Červená skála.

„Už v létě jsme zaznamenali velkou poptávku po tomto spojení. V zimě je sice Dobšinská ľadová jaskyňa zavřena, ale její okolí nabízí několik zajímavých míst na zimní turistiku či lyžování, o kterých  mnozí ani  nevědí. I proto vlak zastaví v zastávkách u lyžařských středisek Mlynky Gugel a Bílé vody, SKI Mraznica a SKI Telgárt. Celá lokalita také nabízí dobré možnosti pro běžecké lyžování, za všechny zmíním čerstvě zprovozněný areál při Dobšinské ľadové jaskyňi, „říká výkonná ředitelka Košice Region Turismus Lenka Vargová Jurková.

 



Exkluzivní slevy na skipasy

Cestující ve vlaku i tipy na zajímavé aktivity v cílové lokalitě. Střediska navíc nabídnou cestujícím z Ledového expresu i exkluzivní slevy na skipasy. Například, v Mraznica, kam bude z Nálepkova jezdit kyvadlový autobus, si mohou kromě sjezdového lyžování vyzkoušet i zbrusu nové kryté kluziště a projít se zimní atrakcí – sněhovým mraveništěm. Zajímavé sjezdovky nabízejí střediska Mlynky – Gugel a Mlynky – Bílé vody, ale lákat bude patrně i SKI Telgárt, kde chystají aktivity pro děti i dospělé.

Vlak bude jezdit během pěti sobot od 2.února do 2. března 2019. Jízdenky si zájemci mohou koupit přes web www.kosiceregion.com  nebo osobně v Regionálním informačním středisku v Košicích.

Jízdní řád

„Turistický vlak z Košic až k Dobšinské ľadové jaskyní se stal bestsellerem minulého léta. Celkově přepravil 2 600 cestujících a už po první jízdě jsme museli zdvojnásobit přepravní kapacity. Po vzoru pilotního projektu jsme se proto rozhodli vypravit tento mimořádný vlak i během zimy, kdy jedinečnou lokalitu Národního parku Slovenský ráj mohou navštívit milovníci zimních sportů, kteří hledají méně přeplněné střediska. Naším cílem zlepšovat dostupnost turisticky atraktivních míst a spojit je s lokálními produkty cestovního ruchu. Věřím, že to ocení nejen cestující, ale i majitelé či provozovatelé lyžařských středisek, kterým patří velký dík za jejich  ochotu spolupracovat, „řekl předseda Košického samosprávného kraje Rastislav Trnka.

I zimní edici Ledového expresu bude Košice Region Turismus provozovat ve spolupráci se železniční společností Slovensko, kapacita vlaku bude 144 míst k sezení. Je prvním ze čtyř mimořádných turistických spojení, které budou z Košic jezdit během následujících měsíců. V dubnu a květnu se cestující mohou těšit na Gemerský expres, během letních měsíců to bude osvědčená letní verze Ledového expresu na jih  Slovenského ráje a v září, v době vinobraní, se do Tokajské vinařské oblasti odvezou Tokajským expresem.