Přijďte ochutnat Vánoční svařák ve Výtopně Kořenov

V sobotu 7. prosince 2019 se počtvrté uskuteční Vánoční svařák ve Výtopně Kořenov. Netradiční vánoční atmosféru můžete zažít mezi historickými železničními vozidly v nedávno zrekonstruované budově. Vedle svařeného vína se můžete těšit na Mikuláše či kapelu Hičkok.

Vánoční svařák ve Výtopně Kořenov

Tradičně poslední akcí roku na Zubačce bude Vánoční svařák ve Výtopně Kořenov. Připraveno bude bohaté občerstvení: svařené víno, čaj, káva, klobásy, uzenky či bramboráčky. K poslechu zahraje skupina Hičkok. Pro děti bude připraveno malování sádrových mašinek, výroba vánočních dekorací z přírodních materiálů či korálků. Nebude chybět Mikuláš, čert a anděl.

Ve výtopně si můžete prohlédnout historická vozidla včetně unikátní ozubnicové lokomotivy T426.001. 7. prosince bude vstupné do Výtopny Kořenov dobrovolné.

V Kořenově bude mimořádně otevřeno Muzeum ozubnicové dráhy, svézt se můžete i vláčkem Důlní železnice.

Zvláštní vlak

Kolej klub vypraví na Vánoční svařák zvláštní vlak. Motorový vůz M152.0604 pojede z Turnova přes Liberec, Jablonec a Tanvald do Kořenova a zpět. Kapacita vlaku je omezená, k návštěvě Výtopny Kořenov můžete využít i pravidelné vlaky Českých drah.

Kořenov

Plakát

Vánoční svařák ve výtopně Kořenov

Více informací naleznete ZDE