Revoluční technologie – hybridní komunální vozidla

Vývojáři z firmy Rosenbauer provedli nejen vylepšení, ale místo toho přehodnotili celý koncept hasičského vozu. Cílem bylo představit budoucnost hasičských vozidel. A tohoto cíle bylo dosaženo: Průkopnické inovace dělají z RT nejmodernější pohotovostní vozidlo na světě.

  • Vysoká úroveň bezpečnosti jízdy
  • Vynikající jízdní dynamika
  • Extrémní manévrovatelnost
  • Inovativní bezpečnostní prvky
  • Plné připojení k síti

RT má nabíjecí kapacitu až 150 kW, což znamená, že vestavěné baterie lze nabíjet  ihned. To znamená, že čistě elektrický, a tedy bezemisní provoz na krátkou vzdálenost není problémem, i když se ve velkých městech používá velmi často. Díky vestavěnému prodlužovači dosahu může RT v případě potřeby jet také na naftu, a to bez jakýchkoli omezení.

Flexibilní nabíjení

Baterie RT je možné nabíjet třífázovým střídavým proudem (AC: 11 kW nebo 22 kW) z vysokonapěťové průmyslové zásuvky bez nutnosti použití speciálního adaptéru. Vysoce výkonné vysokonapěťové baterie také poskytují dostatečný výkon pro externí spotřebitele. Několik externích zařízení s kombinovaným příkonem až 18 kW lze provozovat současně přes elektrickou zásuvku.

Snížení emisí

Když se vozidlo zastaví, motor se automaticky deaktivuje. Osvětlení a zařízení jsou napájeny přímo z baterií. To výrazně snižuje hladinu hluku na místě zásahu, což posádce usnadňuje práci, snižuje stres a přináší výhody okolním obyvatelům. Elektrický pohon RT je nejen výkonný, ale také bez emisí. Baterie zajišťují, že se během jízdy nespaluje žádné palivo.

Více informací naleznete ZDE

Zdroj a foto: Rosenbauer International AG.