Regionální síťové jízdenky ČD pro Královéhradecký kraj a polské příhraničí nově platí i v autobusech Náchod – Kudowa Zdrój

Od prosincové změny jízdních řádů rozšířily České dráhy ve spolupráci se společností CDS Náchod možnost využití regionálních síťových jízdenek platných v Královéhradeckém kraji a sousedním Dolnoslezském vojvodství. Celodenní a Skupinové víkendové jízdenky ve variantách pro Královéhradecký kraj a polské příhraničí nově platí také v autobusové lince Náchod aut. st. – Kudowa Zdrój dw. kol. Díky tomu vznikají nové vazby mezi vlaky obou železničních dopravců.

Celodenní jízdenka + Polsko region Královéhradecký

Celodenní jízdenka + Polsko region Královéhradecký platí ve 2. vozové třídě všech vlaků Českých drah v Královéhradeckém kraji, v regionálních vlacích dopravce Koleje Dolnośląskie a nově v autobusech dopravce CDS Náchod v úseku Náchod aut. st. – Kudowa Zdrój dw. kol. a zpět. Cestující si je můžou pořídit za 279 Kč. Stejný rozsah platnosti i použití má Skupinová víkendová jízdenka + Polsko region Královéhradecký, kterou může využít skupina až 2 dospělých a 3 dětí do 15 let, a to v sobotu, neděli nebo svátek. V prodeji je za 359 korun.

Propojení

Toto propojení Královéhradeckého kraje s Dolnoslezským vojvodstvím mohou využívat i cestující z přilehlých krajů, zejména ze Středočeského a Pardubického, pokud si zakoupí z výchozí stanice jízdenku do prvních stanic zahrnutých do obvodu platnosti obou regionálních jízdenek a následně na ní navážou jednou z uváděných nabídek.

Autobusová linka je zajištěna od železniční stanice Náchod k nádraží Kudowa Zdrój. Díky rozšíření platnosti jízdenek si cestující můžou naplánovat např. výlet do Kladska (Klodzka), Vratislavi (Wroclawi), Jelení Hory (Jeleniej Góry) nebo až do Zhořelce (Zgorzelce) či se přes Jakuszyce vrátit na území ČR do Harrachova.