Praha 4 má nové stanoviště Městského kamerového systému

Městská část Praha 4 má zcela nové stanoviště městského kamerového systému (MKS). Nachází se na křižovatce ulic Na Strži, Olbrachtova a Jeremenkova a tvoří ho jedna otočná a jedna pevná kamera pracující ve Full HD rozlišení.

„Zajištění bezpečnosti obyvatel Prahy 4 věnujeme velkou pozornost. Nové kamery jsou v provozu od 7. února a jejich primárním posláním je sledování dopravy na frekventované křižovatce a v okolí budoucí výstavby nové stanice metra D Olbrachtova. Na území Prahy 4 se tak nyní nachází padesát osm kamer na čtyřiceti sedmi stanovištích,“ uvedla Lucie Michková (ODS), předsedkyně Výboru pro bezpečnost Zastupitelstva městské části Praha 4.

Tímto krokem navazuje městská část Prahy 4 na modernizaci MKS, při které koncem minulého roku zajistila výměnu bezmála dvaceti starších analogových kamer. Jedná se o další prostředek, díky kterému chce Čtyřka poskytnout svým obyvatelům ještě bezpečnější místo pro život. Kamerový systém totiž přináší významnou pomocnou ruku v oblasti prevence kriminality. Slouží nejen strážníkům a policistům, kamerový systém využívají například i složky záchranného systému.