LEXUS RX 450H zvolen nejlepším prémiovým hybridem v Británii

SUV Lexus RX 450h získalo titul ‚Nejlepší luxusní hybridní vůz‘ v soutěži DrivingElectric Awards pořádané britským spotřebitelským webem se zaměřením na elektrifikovaná vozidla.

Hybridní vůz vyhrál tuto cenu poprvé. Hybridní technologii Lexus představil v tomto segmentu s modelem RX 400h v roce 2004.

„Lexus RX je kultivované prémiové SUV, které svojí vyspělou hybridní technologií zastiňuje naftové motory konkurentů. Ocenění pro nejlepší luxusní hybridní vůz od nás získává po zásluze,“ říká Richard Ingram, redaktor portálu DrivingElectric.

Model RX, nyní již ve čtvrté generaci, přináší vždy vyšší úroveň pohodlí, kultivovanosti a prémiového ručního zpracování. Stejně tak nižší spotřebu a atraktivnější jízdní schopnosti vyplývající z hybridního elektrického pohonu s autonomním dobíjením. Modelová řada se kromě toho rozšířila o účelově navržené sedmimístné provedení RX L.

RX též posloužilo coby základna pro vývoj širší modelové nabídky SUV značky Lexus, která dnes dále zahrnuje středně velké NX, a kompaktní UX, uvedené v roce 2019. Model UX je premiérou značky Lexus v segmentu bateriových elektromobilů, a to v podobě provedení UX 300e, které postupně vstupuje na evropské trhy.