Krátkodobé uzavírky na 95.km D1 v noci na sobotu a na neděli

V noci na sobotu a na neděli budou specialisté Skanska odstraňovat lana v mostu na 95. km D1, dálnice zde bude několikrát krátkodobě uzavřena.Specialisté Skanska odstraňovat lana, která drží klenbu budoucího nadchodu pro zvěř na 95. kilometru D1.

Ve směru na Prahu bude dálnice krátkodobě uzavírána v noci z pátku 30. 4. na sobotu 1. 5. v čase 23:00 až 5:00 hodin.

Ve směru na Brno proběhnou krátkodobé uzavírky v noci ze soboty 1. 5. na neděli 2. 5. v čase 00:00 až 6:00 hodin.

Krátkodobé uzavírky na 95.km D1

Provoz bude uzavřen vždy na nezbytně nutnou dobu, a to vždy v délce maximálně 20 minut, poté bude na 40 minut opět uvolněn, předpokládá se 6 krátkodobých uzavírek pro každý směr dálnice.

Dopravu na dálnici bude koordinovat Policie ČR. Po dohodě se všemi zúčastněnými stranami byly zvoleny právě tyto noční a časně ranní hodiny víkendových dní s nejnižší intenzitou dopravy tak, aby komplikace v dopravě byly minimální.

„Během každé dvacetiminutové uzávěry najede pod ekodukt vysokozdvižná technika a pracovníci budou postupně odstraňovat dočasná předpínací lana uvnitř klenby, která dosud staticky pomáhala držet její tvar. Teď už je ekodukt ze stran do potřebné míry zasypán zeminou, takže je možné lana odstranit,“ upřesnil projektový manažer Skanska Michal Vozdecký s tím, že nad každým jízdním pásem je potřeba odstřihnout a odstranit 25 ocelových lan.

Definitivně hotovo by mělo být v neděli kolem šesté hodiny ranní, kdy bude provoz pod ekoduktem opět obnoven. Nadále by v jeho okolí mělo platit pouze dopravní opatření obnášející uzavření krajnic.

Prosíme řidiče o opatrnost a trpělivost, jde o poslední výrazné omezení na tomto úseku.

 

Zdroj: www.skanska.cz