Významné projekty  společnosti  ABB France

Námořnictvo

Bezemisní trajekty v Marseille pro Corsica Linea s  technologií ABB pro pobřežní spojení, tři trajekty Corsica Linea sníží emise a hlukové znečištění, při kotvení v přístavu Marseille. Projekt zahrnuje dodávky a lodní instalaci elektrických, mechanických a automatizačních systémů umožňující pobřežní připojení ke zdrojům energie. ABB dodá  na zakázku navržený systém správy kabelů na nábřeží v Marseille.

Hybridní elektrické trajekty překonají La Manche ABB  dodají řešení hybridního elektrického pohonu pro dvě nová plavidla společnosti P&O Ferries, včetně pohonu a skladování energie Azipod®, čímž se sníží spotřeba paliva o jednu tunu při zpáteční cestě přes kanál La Manche.

První elektrický hybridní ledoborec na světě Luxusní výletní loď polární expedice, která má být dodána francouzské společnosti PONANT koncem letošního roku, bude obsahovat řadu integraci elektrických, digitálních řešení od ABB, včetně pohonu Azipod® a skladování energie.

Elektromobilita

Elektromobily vrátí energii do sítě s inteligentním nabíjením ABB V rámci smlouvy s francouzskou firmou DREEV – společným podnikem mezi Électricité de France (EDF) a Nuvve, který se specializuje na inteligentní nabíjení elektromobilů – ABB dodá své zcela novou 11 kW obousměrnou  technologie nabíjení, speciálně navrženou pro připojení k síti. Řešení ABB integrované se softwarovou technologií DREEV umožní řidičům elektromobilů převést přebytečnou energii zpět do sítě.

IONITY – nejambicióznější projekt  nabíjecí infrastruktury na světě,  společnost ABB vybavuje čerpací stanice po celé Evropě svými ultrarychlými nabíječkami Terra HP. Nabíječky poskytují výkon až 350 kW, což je dost na to, aby obnovily dojezd až 200 kilometrů za pouhých deset minut nabíjení u kompatibilních elektrických vozidlel. IONITY je společný podnik několika výrobců automobilů (BMW, Ford, Volkswagen, Daimler, Audi a Porsche). V Evropě již bylo nainstalováno 2 000 nabíječek, které jsou rozmístěny na 400 místech, z toho téměř 80 ve Francii.

 

Více informací naleznete ZDE

 

Mistrovství ABB FIA Formule E.