Představení týmů Formule E: BMW i Andretti Motorsport

BMW i Andretti Motorsport vstupuje do své třetí kampaně mistrovství světa ABB FIA Formule E jako plně funkční tým s Maximiliánem Guentherem a Jakem Dennisem. Dennis bude závodit na BMW iFE.21  s číslem 27 a po boku Guenthera nahradí Alexandra Simse.

Počet závodů: 71

Počet vítězství: 4

Počet pódiových umístění: 14

BMW i Andretti Motorsport

Tým BMW tvoří základ Formule E od založení šampionátu. Kromě poskytování celé flotily safety car se německý automobilový výrobce spojil v 2018/19 s Andretti Autosport.

Tým a vůz debutovaly v úvodním závodě sezóny 2018/19 s piloty Antoniem de Felixa Costou a Alexandrem Simsem. Felix da Costa oslavil vítězství hned v prvním závodě v Diriyah. BMW i Andretti Motorsport zakončilo svoji první sezónu vítězstvím, dvěma pole position a několika pódiovými umístěními.

Pro sezónu 6, tým podepsal s Maximilianem Guentheren při setrvání Alexander Sims pro druhou sezonu. BMW i Andretti Motorsport zahájilo fantastický start vítězstvím a dvěma pole position pro Sims v Diriyah v listopadu 2019. Guenther měl velmi dobrý nováčkovský rok. Jeho vítězství v Santiagu a Berlíně bylo skutečným vrcholem. BMW i Andretti Motorsport zakončilo sezónu třemi vítězstvími, druhým místem a pátým místem v pořadí týmů.

Maximilian Guenther

Počet závodů: 23

Počet vítězství: 2

Počet pódiových umístění: 3

Po svém debutu v šampionátu ABB FIA Formule E s americkým týmem Dragon se německý pilot přidal k BMW i Andretti Motorsport na svou druhou sezónu v elektrickém šampionátu.

Guenther oslavil své první vítězství Formule E pouze ve svém třetím závodě pro tým v Santiagu a stal se tak nejmladším vítězem závodu v sérii. Jeho druhé vítězství přišlo na domácí půdě v Berlíně. Po svém prvním ročníku v BMW i Andretti Motorsport se dvěma vítězstvími a druhým místem skončil Günther na devátém místě v hodnocení pilotů se 69 body.

Po sezoně ve Formuli 2 s BWT Arden, Guenther debutoval v šampionátu ABB FIA Formule E s Dragonem poté, co sbyl záložním pilotem týmu v sezóně 2017/18. Před sezónou 2019/20 se Guenther přidal k BMW i Andretti Motorsport.

Guenther, který se narodil v Oberstdorfu v roce 1997, zahájil svou závodní kariéru v motokárách ve věku 10 let. Po třech letech německý jezdec v roce 2011 postoupil do světa závodů ve Formuli BMW Talent Cup. V roce 2013 Guenther soutěžil v ADAC Formel Masters z ADAC Berlin-Brandenburg e.V., čímž sezónu zakončil na druhém místě. V roce 2015 Guenther debutoval v evropské Formuli 3 s Muecke Motorsport, poté se připojil k Prema Powerteam v letech 2016 a 2017. V roce 2017 skončil na úctyhodném pátém místě na testovacím městském okruhu Velké ceny Macaa, než přešel do Formule 2 v roce 2018 připojující se k BWT Arden.

 

Jake Dennis

Jake Dennis

Jake Dennis bude debutovat ve Formuli E v sezóně 7. Tento 25letý jezdec soutěžil v roce 2019 o DTM pro R-Motorsport Aston Martin a se šestým místem získal nejlepší výsledek sezóny pro piloty Aston Martin. Ve stejném roce si zajistil pole position v Bathurst 12 Hours a v závodě skončil na P2, aby se dostal na pódium. V roce 2018 absolvoval testovací jízdy pro tým Aston Martin Red Bull Racing Formule 1, kde fungoval jako pilot na simulátorech a vývojový pilot. Díky úspěchům ve Formuli 1, závodech DTM, GT a ávodech monopostů již mnoho let prokazuje svou velkou všestrannost.

Jeho výkony v simulátoru BMW Motorsport a během testovacích jízd v BMW iFE.20 byly působivé, a proto se tým rozhodl nabídnout mu kokpit po boku Maximiliana Günthera.