Nový Opel Mokka-e se účastní soutěže „Nejkrásnější auto roku“

Nový Opel Mokka je plný energie. Nová generace tohoto úspěšného modelu dokáže samozřejmě fungovat elektricky a bez emisí. S novou Mokkou Opel znovu objevuje značku. Nový model, který je nyní dlouhý pouze 4,15 metru, jasně a směle ukazuje, jak budou Opely  po roce 2020 vypadat: střízlivý, čistý, omezený jeb na to podstatné. Nová Mokka je prvním modelem, který obsahuje novou vizuální identitu značky, Opel Vizor a Opel Pure Panel, zcela digitální přístrojovou desku nové doby. Kromě toho se jedná o první Opel, který hrdě zobrazuje své jméno ve středu dveří zavazadlového prostoru s legendárním znakem blesku Auto, které  vzbudí emoce.

  • Zahájení: 3. až 13. prosince 2020
  • Čtvrtfinále: od 14. do 23. prosince 2020
  • Semifinále: od 24. prosince 2020 do 3. ledna 2021
  • Finále: 4. až 17. ledna 2021
Opel Mokka

https://plusbellevoituredelannee.bfmtv.com

  • V celé své šířce zahrnuje Vizor Opel veškerou technologii
  • Nový styl: design nové Mokky pod znamením kompasu
  • Mokka ve středu: název modelu je nyní ve středu dveří zavazadlového prostoru
  • Fusion: plně digitální přístrojová deska Opel Pure Panel zaměřená na to podstatné

Na vrcholu technologie a designu: nová přední část vozu Opel Vizor

Nová Mokka má silnou přítomnost. Při délce pouhých 4,15 metru je nový model o 12,5 centimetru kratší než jeho předchůdce – přestože má delší rozvor 2,0 cm. Silueta nové Mokky se vyznačuje netradičními tvary. Obzvláště propracovaný do nejmenších detailů, díky krátkým převisům a velkému půdorysu. Při pohledu zepředu se nelze zmýlit: sportovní Opel Vizor, který integruje mřížku, světlomety a logo značky do jediného modulu, pod ochrannou mřížkou přední masky.

„Pro nás bylo velmi důležité vytvořit pro značku identitu, která odpovídá naší nové filozofii stylu, zaměřené na sílu a čistotu. Náš nový Vizor, který představuje nová generace Mokka, je velmi nenápadný a elegantní a přitom zůstává věrný svým německým kořenům: forma následuje funkci, “řekl Mark Adams, viceprezident pro design společnosti Opel.

Nový Opel Mokka-e

Byla to legendární první generace modelu Opel Manta, která inspirovala původní design tohoto vybavení: u nové Mokky designéři doslova objevili masku chladiče Manta se dvěma moduly světlometů na černém povrchu, orámovanou jemným chromovým prstencen. Vizor nového modelu Mokka zahrnuje celou přední část vozidla, hraničící s kapotou. Vizuálně rozšiřuje přední část a strukturu omezením množství komponent. Ve středu pozornosti stojí legendární logo Opel, Blitz. Jeho vzhled je čistý, přesný a  perfektně ladí s novou Mokkou a jejími světlomety.

Přepracováno bylo také legendární logo značky, které bude zdobit všechny budoucí modely německé automobilky. Prsten kolem něj je nyní tenčí, jemnější. Tím ještě více zvýrazní blesk. Logo je velmi jemně zpracované. Nápis Opel je integrován do spodní části prstenu.“Evokuje  německou přesnost.“ Blesk jsme umístili  do Vizoru vpředu a vzadu jej umístili do středu názvu modelu, “říká Adams.

Pokud jde o Vizor, rozšiřuje se na rafinované LED světlomety nebo nejnovější generaci maticových světlometů IntelliLux LED® – skutečnou konkurenční výhodu v tomto segmentu. Vizor Opel Vizor se stane identitou značky všech modelů Opel, které se objeví v roce 2020. Jeho posláním bude shromáždit veškeré sofistikované vybavení potřebné k řízení.

Digitální magie: Opel Pure Panel a jeho velké obrazovky

 Čistota, přesnost a redukce na to podstatné: filozofie stylu, která platí uvnitř i vně nové generace Mokky. Řidič má nyní před sebou Opel Pure Panel, to znamená špičkovou, zcela digitální palubní desku, která nabízí cílený přístup.

„Na nové Mokce nabízíme Opel Pure Panel poprvé.“ Je vybaven velkými obrazovkami hladce integrovanými do horizontálního informačního modulu s minimálním počtem fyzických ovládacích prvků. Zobrazuje jasné asrozumitelné digitální informace. To vše vytváří optimalizovaný zákaznický zážitek, “říká Mark Adams.

Struktura panelu Opel Pure Panel s dlouhými obrazovkami vedle sebe eliminuje potřebu množství tlačítek a ovládacích prvků. Má nejnovější technologii a zobrazuje pouze nejdůležitější informace pro řidiče: postará se například o správu energie uložené v baterii elektrické Mokky, aniž by znásobil nepříjemné vizuální podněty. Počet tlačítek  je snížen na minimum, což poskytuje ideální rovnováhu mezi digitálními a jinými čistě intuitivními funkcemi, aniž byste museli procházet podnabídkami. Pure Panel Mokka skvěle ukazuje, jak Opel využívá nejnovější technologie ke zjednodušení života na palubě.