Návrat do budoucnosti: Opel Manta jde na elektřinu

  • Elektricky odlišný: Opel Manta GSe ElektroMOD
  • Nejlepší z obou světů: maximální emoce, nulové emise
  • Vintage napětí: Elektricky poháněná ikona pro digitalizovanou a udržitelnou budoucnost

Opel patří mezi průkopníky mezi výrobci automobilů. Nejnovější BEV (bateriové elektrické vozidlo) Opel, Mokka-e, jezdí po silnicích a značka již umožňuje první pohled na další vzrušující e-projekt: Opel Manta GSe ElektroMOD se vrací zpět k legendárnímu Opel Manta z roku 1970 a současně dává další impuls rostoucímu fenoménu „restomodů“ – nedávného vývoje mezi automobilovými fanoušky a sběrateli, kde ikony jako Manta kombinují originální a nové technologie a design.

 

Plně elektrický Manta GSe ElektroMOD

Plně elektrický Manta GSe ElektroMOD s plně digitálním kokpitem je stejně sportovní jako originální Opel GSe a své další ambice zobrazuje ve své části „MOD“ – pro moderní technologie a udržitelný životní styl a anglickou zkratku „modifikace“. Německý pravopis pro elektro je také návratem k modelu Opel Elektro GT, který před 50 lety vytvořil světové rekordy v oblasti elektrických vozidel.

Díky udržitelnému elektrickému pohonu bez emisí se Opel Manta stává nesmrtelným, nezávisle na náhradních dílech pro motor a převodovku nebo na možných zákazech provozu starších automobilů se spalovacím motorem. Transformace na ElektroMOD také ukazuje, jak nadčasové jsou linie z roku 1970.

Opel Manta GSe ElektroMOD je také poctou krásné Mantě, která naposledy poskytla inspiraci pro design nové tváře značky – Opel Vizor, který do jednoho modulu  integruje mřížku, systém osvětlení a logo značky blesku . Nové modely Opel Crossland a Opel Mokka již obsahují Vizor, který bude charakteristickým znakem všech budoucích modelů Opel.

Manta GSe ElektroMOD sleduje „jednoduše elektrickou“ cestu společnosti Opel k elektrifikaci značky, ať už jako osobní automobil nebo lehké užitkové vozidlo. Každý model Opel bude elektrifikován do roku 2024 a zákazník již má na výběr mezi plug-in hybridy, jako je Grandland X, a plně elektrickými BEV od malého vozu Corsa-e až po Zafira-e Life, a od nákladního Combo-e k dodávce Vivaro-e.

 

Foto: Opel Automobile GmbH