Kia nabízí na měsíc elektromobilitu zdarma

  • Zákazníci, kteří si do konce roku 2020 objednají modely e-Niro nebo e‑Soul, získají první měsíc dobíjení zdarma
  • V dalších 11 měsících mohou využít 1 000 km jízdy měsíčně zdarma
  • Navíc získají bezplatnou analýzu domácí elektroinstalace, tzv. „home check“
  • Zvýhodnění mohou zákazníci čerpat v síti dobíjecích stanic Pražské energetiky, a. s. (PRE)

Společnost KIA MOTORS CZECH

připravila ve spolupráci s Pražskou energetikou, a. s. (PRE) časově omezenou akci na podporu prodeje elektromobilů značky Kia. Zákazníci, kteří si do konce roku 2020 zakoupí model e‑Niro nebo e-Soul, získají balíček výhod, který v prvním roce provozu výrazně sníží jejich náklady na dobíjení vozů.

Zákazníci obdrží spolu s převzetím nového elektromobilu speciální čip, který je v prvním měsíci opravňuje k neomezenému využití nabíjecích stanic v síti PREpoint. V následujících 11 měsících může ve stejné síti využít každý měsíc zdarma 159 kWh elektrické energie, která vystačí u obou modelů na ujetí 1 000 kilometrů. Při uzavření smlouvy s PRE získá zákazník zároveň garanci ceny za dobíjení po celé období 11 měsíců dle aktuálně platného ceníku. Současně s pořízením nového elektromobilu Kia získají bezplatnou analýzu stavu kapacity elektrické sítě a stavu elektroinstalace (tzv. home check), která doporučí nejvhodnější způsob připojení domácí nabíječky, a to včetně předběžných časových a finančních nákladů.

Kia se dlouhodobě snaží o lepší uživatelský zážitek majitelů elektromobilů. Proto se zapojila například do projektu IONITY, přední evropské sítě rychlonabíjecích stanic pro elektromobily, a nedávno spustila službu pro pohodlné nabíjení prostřednictvím jednotné platformy KiaCharge(*). Aktuální podpora prodeje se proto nesoustředí na slevy z ceníkových cen, ale na další podporu uživatelského zážitku ve formě zpřístupnění pohodlného domácího nabíjení a omezení nákladů na provoz nového vozu,“ vysvětluje Kateřina Vaňková Jouglíčková, tisková mluvčí společnosti KIA MOTORS CZECH s tím, že zákazníci ušetří v prvním roce provozu desítky tisíc korun a někteří mohou dokonce jezdit zcela zdarma.

Pražská energetika, a. s.,

aktuálně provozuje 96 veřejných dobíjecích stanic PREpoint, u kterých lze dobíjet bezmála 186 elektromobilů a do konce roku 2021 plánuje instalaci dalších přibližně 600 dobíjecích stanic. V loňském roce se na dobíjecích stanicích sítě PREpoint spotřebovalo 210 MWh elektřiny, což znamená meziroční nárůst o 50 %. „Elektřina pro dobíjení elektromobilů je vyráběna výhradně z obnovitelných zdrojů, aby tak lokální emise elektromobilů byly na co nejnižší úrovni. Věříme, že ve spolupráci s předními výrobci elektromobilů jako je Kia, jsme na velmi dobré cestě k naplnění strategických cílů České republiky v oblasti bezemisní dopravy, které jsou součástí Národního akčního plánu Čisté mobility,“ uvedl Petr Holubec, tiskový mluvčí Pražské energetiky.