Hankook a Formule E zahajují partnerství

  • Prezentace nové závodní pneumatiky iON v The Swarovski Crystal Worlds v Rakousku
  • Zhruba 30 % nové pneumatiky Gen3 je vyrobeno z udržitelných materiálů
  • Jamie Reigle, generální ředitel Formule E, se těší na inovace a špičkové technologie, které Hankook přinese do šampionátu
  • Od příští sezóny bude Hankook novým a exkluzivním technickým partnerem a dodavatelem pneumatik pro mistrovství světa ABB FIA Formule E. Na akci v The Swarovski Crystal Worlds v Rakousku Hankook oficiálně představil nově vyvinuté závodní pneumatiky Hankook iON hostům a zástupcům Formule E a také mezinárodním médiím.

Nová pneumatika byla vyvinuta v úzké spolupráci se závodní sérií a je zaměřena zejména na splnění potřeb udržitelnosti Formule E a budoucnosti e-mobility, samozřejmě bez kompromisů v oblasti motoristického sportu. Téměř 30 procent nové pneumatiky, která je speciálně přizpůsobena pro třetí generaci závodních vozů Formule E, je vyrobena z udržitelných materiálů. Týmy Formule E mají v současné době přístup k variantě pneumatik, kterou lze používat na suchu i na mokru, aby se dále šetřily zdroje.

Dalším průkopnickým krokem je navíc dlouhá životnost pneumatiky. Po příslušných závodních víkendech Hankook kompletně recykluje každou sadu pneumatik, aby byl šampionát maximálně udržitelný.

Fanoušci motoristického sportu poprvé uvidí pneumatiky Hankook v závodních podmínkách na Mexico City E-Prix 14. ledna 2023, kde se očekává, že 40 000 diváků zaplní tribuny pro první závod v nové éře Gen3. Další informace o zapojení společnosti ve Formuli E lze nalézt na nově vytvořených webových stránkách Hankook motorsports: www.hankook-motorsports.com

 

Sooil Lee, prezident a generální ředitel Hankook Tire & Technology:

„Před dobrými třemi lety jsme se ve společnosti Hankook rozhodli stát se oficiálním technickým partnerem a dodavatelem pneumatik pro pravděpodobně nejprogresivnější, moderní a udržitelnou závodní sérii na světě  v sezóně od roku 2023.  Filozofie značky Hankook a naše strategická orientace na stále udržitelnější budoucnost také odráží myšlenky a DNA Formule E. Společně můžeme významně ovlivnitvývoj moderního motorsportu v příštích letech.“

Generální ředitel Formule E, Jamie Reigle, uvedl:

„Těší nás, že můžeme přivítat Hankook na mistrovství světa ABB FIA Formule E. Jsme hrdí na to, že můžeme spolupracovat s globálním hráčem uznávaným jako špičkový výrobce pneumatik, který žije motoristickým sportem jako základním aspektem své firemní filozofie. Rozsáhlé zkušenosti Hankook s prací se závodními týmy na okruzích po celém světě, jeho průkopnické inovace a odhodlání k udržitelnosti z něj dělají perfektní kombinaci pro šampionát a náš nový vůz Gen3.“

Zejména spotřebitelé těží z vývoje nových závodních pneumatik Hankook Formula E, na se zaměřují na přenos technologie ze závodu na silnici. Se svou řadou nových silničních pneumatik iON pro letní (Hankook iON evo) i zimní (Hankook iON Winter) nabízí tento prémiový výrobce produkty pro mobilitu šetrnou ke zdrojům, které se montují do moderních prémiových elektromobilů. Výrazně nižší valivý odpor pro více km na jedno zatížení baterie, vysoká trakce i na mokré vozovce a velmi dobrý brzdný výkon pro špičkovou bezpečnost a vysokou odolnost výrazně odrážejí požadavky, které elektromobily na pneumatiky kladou.

 

Formule E a ABB FIA Formule E mistrovství světa

Mistrovství světa ABB FIA Formule E jako první mistrovství světa FIA s čistě elektrickým pohonem a jediné sportovně certifikované čisté nulové uhlíkové emise od svého založení přináší dramatické závody do centra některých z nejznámějších světových měst a poskytuje platformu elitního motoristického sportu pro přední světové výrobce automobilů k urychlení inovací elektrických vozidel.

Síť týmů, výrobců, partnerů, provozovatelů vysílání a hostitelských měst Formule E spojuje vášeň pro sport a víra v potenciál urychlit udržitelný lidský pokrok a vytvořit lepší budoucnost pro lidi a planetu.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex)

je přední celosvětová technologická společnost, která podněcuje transformaci společnosti a průmyslu k dosažení produktivnější a udržitelnější budoucnosti. Propojením softwaru se svým portfoliem elektrifikace, robotiky, automatizace a pohybu posouvá ABB hranice technologie a posouvá výkon na novou úroveň. S historií excelence, která trvá více než 130 let.

Více informací naleznete ZDE 

 

Hankook Tire

Hankook Tire vyrábí celosvětově inovativní, cenami ověnčené radiální pneumatiky osvědčené špičkové kvality pro osobní automobily, lehké nákladní automobily, SUV, RV, nákladní automobily a autobusy stejně jako motorsport (okruhové a městské závody/rallye).

Aspirující na to, aby spotřebitelům přinesla maximální dokonalost v kvalitě produktů a špičkových technologiích a spokojenost s řízením, Hankook Tire neustále investuje do výzkumu a vývoje, provozuje pět R&D center a osm výrobních závodů po celém světě. Zakázková řešení pneumatik pro evropské trhy i evropské originální vybavení podle požadavků předních výrobců prémiových automobilů jsou vyvíjena v regionálním technickém centru společnosti v Hannoveru/Německo. Výroba pro evropský region probíhá v nejmodernějším výrobním závodě v Rácalmás/Maďarsko, který byl slavnostně otevřen v červnu 2007 a je neustále rozšiřován. V současnosti zhruba 3000 zaměstnanců vyrábí ročně až 19 milionů pneumatik pro osobní automobily, SUV a lehká nákladní vozidla.

Evropská centrála Hankook Tire se nachází v Neu-Isenburgu poblíž Frankfurtu nad Mohanem v Německu. Další pobočky výrobce provozuje v České republice, Francii, Německu, Maďarsku, Itálii, Nizozemsku, Rakousku, Polsku, Rusku, Srbsku, Španělsku, Švédsku, Turecku, Velké Británii a na Ukrajině. Produkty Hankook se na dalších místních trzích prodávají přímo prostřednictvím regionálních distributorů. Hankook Tire zaměstnává přibližně 20 000 lidí po celém světě a své produkty prodává ve více než 160 zemích. Společnost byla vybrána jako technický partner a výhradní dodavatel pneumatik pro Generaci 3  FIA ABB Formule E mistrovství světa  od roku 2023.

 

Foto: © Gee-Hoon Kim (photokim00@naver.co