Formule E: Představení týmů:NIO 333 Racing

NIO 333 Formula E Team je evolucí týmu China Racing, který přivedl Nelsona Piqueta Jr. k získání titulu inauguračního mistra jezdců v roce 2015. Dan Ticktum se připojuje k věrnému Oliveru Turveymu pro sezónu 2021/22, protože dvojice vede nový tým. pro sezónu 8.

NIO 333 Racing

 

 

Foto: Cysnews

 

Tým je závodní součástí čínské automobilky NIO – tvůrce hypercaru EP9, který vytvořil nový rekord na okruhu na Nurburgringu v roce 2017. Po zisku titulu Nelson Piquet Jr. zůstal s týmem po tři sezóny, ve druhém tažení za sebou byl partnerem Olivera Turvey. Pro sezónu 2017/18 italský pilot IndyCar Luca Filippi nahradil Nelsona Piqueta Jr, aby byl partnerem Turveyho pro čtvrtou sezónu týmu.

Tým zaznamenal v šampionátu smíšené úspěchy, v sezóně 2014/15 skončil celkově na slušném čtvrtém místě, než se následující rok propadl na poslední místo v pořadí šampionátu. Pro sezónu 2016/17 se týmu podařilo dostat se zpět na šesté místo, než se na konci sezóny 2017/18 propadl zpět na osmé místo. Pro sezónu 2018/19 zůstává Oliver Turvey s týmem po boku francouzského pilota Toma Dillmanna. Společně pilotují NIO nápadné zelenobílé vyzyvatele Gen2.

Nová sezóna přináší nové jméno, kdy se tým mění na NIO 333 Formula E Team. Pro sezónu 2019/20 Oliver Turvey pokračuje s týmem a připojuje se k němu Ma Qinghua. Vzhledem k tomu, že Ma nemohl dokončit sezónu, nahradil ho Daniel Abt..

Tom Blomqvist se připojil ke zkušenému bojovníkovi ve Formuli E Oliveru Turveymu pro sezónu 2020/21, zatímco v zákulisí týmu proběhla restrukturalizace s cílem připravit vše pro jeho dlouhodobý závazek vůči Gen3 a budoucnosti šampionátu. Byla to sezóna dvou poločasů. Čtyři umístění v první desítce v úvodních čtyřech závodech a další ve Valencii odstartovaly dobře, i když prázdné místo v polovině sezóny uprostřed stále více konkurenčního startovního pole způsobilo, že  tým těžko získá další body – Blomqvistovo 10. místo ve finále bylo jediné další skóre týmu. Pevný základ a jednoznačný pokrok, připravený na více v sezóně 8 s Danem Ticktumem ve spolupráci s Oliverem Turveyem.

Zdroj: FIA Formula E

Foto: Cysnews

 

ABB FIA Formula E – kalendář závodů na rok 2023