Dobíjecí stanice MOL Plugee fungují v ostrém provozu. Zákazníci nabijí elektromobil za paušální poplatek

Společnost MOL Česká republika, provozovatel druhé největší sítě čerpacích stanic v tuzemsku, provozovala síť 26 elektronabíječek Plugee bez poplatku v pilotním provozu. Dobíjení elektromobilů na stanicích MOL se nyní řídí paušálním ceníkem dle rychlosti nabíjení.

V síti MOL řidiči nabijí svůj elektromobil na 24 fast a 2 ultra fast dobíjecích stanicích. Poplatek za nabíjení, bez ohledu na dobu nabíjení nebo spotřebovanou elektřinu, činí 259 Kč (normální AC nabíjení), 333 Kč (rychlé DC nabíjení), resp. 450 Kč (ultra rychlé DC nabíjení). Podrobné informace o způsobech nabíjení a lokalitách nabíječek uživatelé naleznou na webových stránkách www.molplugee.cz.

Spuštění i ukončení nabíjení provádí obsluha servisní stanice po zaplacení poplatku za nabíjení. Obsluha všech stanic s nabíječkou je řádně proškolena, aby dokázala zákazníkovi správně a bezpečně pomoci s nabitím jeho vozu. Spuštění mobilní aplikace, která umožní mj. bezkontaktní obsluhu dobíjecí stanice, je plánováno na květen tohoto roku.

Veškeré projekty a aktivity, které MOL realizuje, směřují k maximální spokojenosti zákazníků a kvalitnímu servisu – počínaje naším občerstvovacím konceptem Fresh Corner, přes rozsáhlou modernizaci stanic, až po vybudování sítě dobíjecích stanic pro plug-in hybridní vozy a elektromobily. Dobíjecími stanicemi chceme dále vybavovat hlavní tranzitní komunikace a další frekventované lokality,“ říká Richard Austen, generální ředitel společnosti MOL Česká republika.

Projekt nabíječek Plugee

Projekt nabíječek Plugee, na němž se kromě MOL podílely taktéž společnosti E.ON a Siemens, byl poprvé představen zákazníkům na podzim roku 2019. V rámci konsorcia Next-E se i mateřská Skupina MOL podílí na rozvoji sítě dobíjecích stanic, která aktuálně čítá 165 nabíječek ve střední a východní Evropě.

MOL Česká republika, s. r. o. S 304 čerpacími stanicemi je dnes druhým největším provozovatelem sítě čerpacích stanic na českém trhu. Silnou pozici zastává MOL také v oblasti velkoobchodu, kde patří k vedoucím obchodním společnostem v oblasti distribuce a prodeje motorových paliv a maziv. Ambicí Skupiny MOL v ČR je stát se první volbou pro zákazníky jak v maloobchodě, tak v oblasti velkoobchodu.

 

O Skupině MOL

Skupina MOL je integrovaný mezinárodní koncern ropných a plynárenských společností se sídlem v Budapešti. Je přítomna ve více než 40 zemích, zaměstnává přes 25 000 lidí nejrůznějších národností a má více než 100 let zkušeností v oboru. Průzkumné a výrobní aktivity skupiny se opírají o více než 75 let zkušeností v ropném průmyslu. Aktuálně provádí výrobní aktivity v devíti zemích a průzkum ve čtrnácti zemích. Skupina MOL v rámci svého integrovaného dodavatelského řetězce v Chorvatsku, Maďarsku a na Slovensku provozuje čtyři rafinerie a dva petrochemické závody a navíc je vlastníkem sítě 1 933 čerpacích stanic v deseti zemích střední a jihovýchodní Evropy.

Kromě tradiční podnikatelské činnosti skupina zřídila oddělení inovativních obchodních řešení v souladu se svou strategií do roku 2030, na základě které usiluje o to, aby v otázkách energetiky a dopravy byla první volbou zákazníků. V posledních třech letech Skupina MOL zahájila řadu akcí na podporu mobility, mezi něž patří elektromobilní řešení MOL Plugee zavedené v šesti zemích střední a východní Evropy, služba spolujízdy v (elektrických) automobilech MOL Limo, řešení pro provoz vozových parků MOL Fleet Solution a výrobna autobusů ITK Holding v Maďarsku a služba půjčování jízdních kol MOL Bubi v Maďarsku a Slovnaft Bajk na Slovensku.

O projektu NEXT-E

Projekt NEXT-E je výsledkem jedinečné spolupráce předních společností na poli elektrické energie a ropného a plynového průmyslu, které spojily síly s původními výrobci zařízení (OEM) a na hlavních koridorech transevropské dopravní sítě ve střední a východní Evropě vytvořily interoperabilní, nediskriminační síť pro nabíjení elektrických vozidel. Konsorcium sestává ze společností skupiny E.ON (Západoslovenská energetika na Slovensku, E.ON Česká republika, E.ON Maďarsko a E.ON Rumunsko), společností skupiny MOL (zastoupenou dceřinými společnostmi ve všech šesti zapojených zemích), společnosti Hrvatska elektroprivreda v Chorvatsku, společnosti Petrol (ve Slovinsku a Chorvatsku) a dvou výrobců automobilů.

Součástí sítě bude 222 multistandardních rychlodobíjecích stanic (50 kW) a 30 ultra rychlodobíjecích stanic (150–350 kW), které v České republice, Chorvatsku, Maďarsku, Rumunsku, Slovinsku a na Slovensku vytvoří stěžejní infrastrukturu dobíjecích stanic pro elektrická vozidla. Díky spolupráci s dalšími projekty spolufinancovanými z fondu Nástroj pro propojení Evropy (CEF) Evropské unie bude projekt NEXT-E interoperabilní také s dobíjecími stanicemi v západní Evropě.

 

 

Foto: Cysnews