ADAC Opel e-Rally Cup bude v sezoně 2022 více mezinárodní

  • ADAC Opel e-Rally Cup startuje do své druhé sezony s mnoha vylepšeními
  • Šampionát elektromobilů se pojede v Německu, Rakousku, Franci a Nizozemsku

Výkony soutěžní Corsy-e Rally vzrostly

 Už když vloni poslední bateriový soutěžák Opel Corsa-e Rally protnul cílovou pásku závěrečného podniku loňského ADAC Opel e-Rally Cup šampionátu elektromobilů, začaly přípravy na novou sezonu 2022. Do nového ročníku startují vozy Corsa-e Rally s mnoha vylepšeními. A také oba organizátoři světově prvního rally-šampionátu elektromobilů, tedy německá automobilka Opel a německý autoklub ADAC, slibují ještě více vzrušení a rozmanitosti.

ADAC Opel e-Rally Cup

První zásadní novinkou je atraktivnější a především mezinárodnější kalendář ADAC Opel e-Rally Cupu pro sezonu 2022. Kromě podniků německého rallyového mistrovství se Corsy-e Rally objeví na nizozemské ELE Rally, rakouské Rally Weiz a na Rally Mont Blanc ve francouzských Alpách.

Atraktivnější zvuk, více trakce

I přesto, že už vloni Corsy-e Rally prokázaly svou vysokou spolehlivost a působivé výkony, byly jejich zásadní technologie pro letošní sezonu dále optimalizovány. Například nově naladěný diferenciál s limitovaným prokluzem umožňuje ještě efektivnější přenos maximálního výkonu 100 kW a především točivého momentu 260 Nm na vozovku. Vylepšený byl i sound-systém vozu, takže soutěžní elektromobil je lépe slyšet a jeho akustický projev je atraktivnější.

První šampionát elektromobilů se rozvíjí. O start v ADAC Opel e-Rally Cupu mají zájem další a další týmy a jezdci z celé Evropy. Mladé piloty láká i vidina „prize-money“ 100 000 EUR a jedinečná šance postoupit v následujícím roce do ADAC Opel Rally Junior týmu. V něm usednou za volanty vozů Opel Corsa Rally4 a budou soutěžit v mezinárodních šampionátech.

„S projektem ADAC Opel e-Rally Cup jsme vytvořili dlouholeté partnerství s autoklubem ADAC a otevřeli novou kapitolu v mezinárodním motorsportu,“ říká Jörg Schrott, ředitel divize Opel Motorsport. „Dokázali jsme, že elektrická rally funguje a je vzrušující. Náš pohár bude v této sezoně ještě lepší díky velmi atraktivnímu kalendáři a dalšímu vývoji technologií.“

Kalendář šampionátu ADAC Opel e-Rally Cup 2022

  • /07.05. ADAC Actronics Rally Sulingen* Německo
  • /21.05. ELE Rally, Eindhoven      Nizozemsko
  • /11.06. ADAC Rally Stemweder Berg*, Lübbecke  Německo
  • -16.07. Rally Weiz  Rakousko
  • /20.08. ADAC Saarland-Pfalz Rally*, St. Wendel Německo
  • -10.09. Rally Mont-Blanc, Morzine  Francie
  • /15.10. ADAC 3-Städte Rally*, Bavorsko Německo

*Součást německého soutěžního šampionátu

 

Opel

Opel je jedním z největších evropských automobilových výrobců. Díky masivní elektromobilní ofenzívě je Opel lídrem v trendu snižování emisí CO2. Značku založil Adam Opel v německém Rüsselsheimu v roce 1862 a už v roce 1899 začala společnost vyrábět automobily. Opel je součástí skupiny Stellantis NV, která vznikla v lednu 2021 propojením koncernů Groupe PSA a FCA Group.  Opel (a jeho anglická sesterská značka) je zastoupený na trzích více než 60 zemí světa a krok po kroku vstupuje na další mezinárodní trhy. Opel momentálně implementuje strategii elektrifikace pro zabezpečení svého trvalého růstu a v zájmu naplnění požadavků zákazníků na mobilitu budoucnosti. Do roku 2024 bude každá evropská modelová řada značky Opel zahrnovat elektrickou verzi. Po roce 2028 se Opel bude v Evropě plně soustředit na elektromobily.