Crossway Low Entry Natural Power od IVECO Bus se představil v Praze




Vozem Crossway Low Entry Natural Power 12M kompletuje IVECO BUS svou řadu městských a meziměstských autobusů. Činí tak další velký krok na poli nízkoemisní dopravy.

Jako průkopník na poli autobusů s alternativním pohonem slaví IVECO BUS  úspěchy díky modelům na hybridní pohon a zemní plyn. Nyní jde ještě dále a nabízí vozy řady Crossway ve verzi Natural Power. K jejich pohonu využívá kombinaci zemního plynu a biometanu.

Toto ekologické řešení zaručuje snížení emisí pevných částic téměř na nulu a emisí oxidu dusíku o více než třetinu. Také hlučnost je snížena na polovinu a vůz nabízí v provozu mimořádně nízkou hladinu hluku pro řidiče, cestující i lidi v nejbližším okolí.

Vůz Low Entry Natural Power, který zažívá českou výstavní premiéru. Byl koncipován se záměrem co nejlépe uspokojit požadavky městské a meziměstské dopravy a přitom splňovat nároky na ekologicky šetrný provoz. Na veletrhu Busworld 2017, kde byl představen poprvé. Získal titul “Sustainable Bus of the Year 2018” v kategorii meziměstských vozů. IVECO BUS upevňuje tímto vozem svou pozici ideálního partnera pro trvale udržitelnou dopravu.