VCHD Cargo spolupracuje s GLS

Přepravní společnost VCHD Cargo v loňském roce zahájila spolupráci s poskytovatelem balíkových služeb GLS Germany. Realizuje pro ni pravidelné přepravy z německého regionu v okolí Drážďan. VCHD Cargo k tomu využívá speciální výměnné nástavby a univerzální tažná vozidla schopna přizpůsobit se různé odstavné výšce, jakož i nízkoložná tažná vozidla typu low-deck, všechna v nejvyšším emisním standardu Euro 6. Díky systému střídání řidičů dosahuje VCHD Cargo excelentních doručovacích časů.

GLS Germany (GLS = General Logistics Systems) je celosvětově působící společnost a dceřiná společnost British Royal Mail. Společnost VCHD Cargo se v minulém roce stala jedním z jejích certifikovaných partnerů. „Při realizaci zakázek těžíme z know-how našich zkušených řidičů z České republiky a možnosti střídání posádek a vozidel během vykládky na trase do středních Čech,“ vysvětluje Ing. Petr Kozel, CEO a předseda představenstva VCHD Cargo a.s., a dodává, „souprava se dvěma plně naloženými výměnnými nástavbami C745 pojme 36 palet, což je o 9 procent více než u běžného návěsu. To přináší benefit nejen ve vyšší ložné kapacitě, ale zároveň také snižuje uhlíkovou stopu našich přeprav.

VCHD Cargo disponuje flotilou 200 tahačů a 180 návěsů, které jezdí na 73 pravidelných linkách po celé Evropě. Společnost využívá na dálkových trasách dvouposádky a systém střídání posádek, což jí umožňuje dosahovat krátkých doručovacích časů i do vzdálených destinací. „Naše služby využívají logistické, balíkové, výrobní a retailové společnosti, které oceňují naši flexibilitu a spolehlivost dodávek. To je v současné době, kdy na trhu chybí řidiči i vozidla, ten největší benefit,“ uzavírá Petr Kozel.

VCHD Cargo a.s.

VCHD Cargo a.s. byla založena v roce 1997 a specializuje se na exportní a vnitrostátní pozemní přepravy. Společnost má pobočky v Kladně, Brně, Havlíčkově Brodu, Českých Budějovicích a nabízí pravidelné linkové přepravy do 72 destinací v Evropě. Poskytuje celovozové i LTL exportní a importní přepravy a vnitrostátní přepravy typu terminál–terminál nebo dodavatel–odběratel s pravidelnými odjezdy. VCHD Cargo provozuje vlastní flotilu s více než 160 vozidly včetně těch pro přepravy ADR zásilek a zásilek s regulovaným teplotním režimem. Společnost je také dopravcem schváleným Úřadem pro civilní letectví ČR pro přepravu nákladu poštovních zásilek podrobených bezpečnostní kontrole.

VCHD Cargo provozuje vlastní čerpací stanici, odborný servis i mycí linku pro osobní a nákladní vozidla. V České republice společnost zaměstnává více jak 335 zaměstnanců a v roce 2019 dosáhla hrubého obratu ve výši 730 milionů korun. Další informace jsou k dispozici na adrese http://www.vchd.cz/cs

 

GLS Group:

GLS Group je mezinárodní poskytovatel balíkových služeb s bohatými zkušenostmi na lokálním trhu. Každý den doručí GLS miliony balíků prostřednictvím své vysoce funkční přeshraniční sítě. Společnost je hrdá na to, že svým zákazníkům ve 41 zemích poskytuje hluboké expertní znalosti a vysoce kvalitní služby, které nejlépe vyhovují jejich potřebám. S důrazem na to nejdůležitější – na zákazníka – je společnost GLS přítomna téměř ve všech evropských zemích a působí prostřednictvím dceřiných společností i v Kanadě a na západním pobřeží USA, a to v rámci jedné sítě GLS. Síť GLS se skládá z 88 centrálních a regionálních překladišť a přibližně 1 600 depy, která jsou podporovány přibližně 35 000 vozidly pro rozvozy na poslední míli a 4 600 dálkovými nákladními vozidly. Způsob, jakým GLS aktivně řídí svou síť a propojuje své trhy, poskytuje společnosti schopnost proaktivně a flexibilně reagovat na rychle se měnící podmínky v oboru. V roce 2020/21 dosáhla společnost GLS navzdory globálním výzvám rekordních tržeb ve výši 4,5 miliardy eur a doručila 840 milionů balíkových zásilek.