ZOO Tábor o víkendu přivítá stovky detektivů

Tak to tu ještě nebylo! Zbrusu novou hru pro dětské návštěvníky připravila na tento víkend ZOO Tábor. Její pracovníci očekávají, že příležitost stát se detektivem a pátrat po stopách zločinu přímo v areálu zoologické zahrady si od soboty 18. až do pondělí 20. července nenechají ujít stovky zvídavých dětí.

Zájemci se hned u vchodu dozvědí, jaký zločin se stal, a dostanou nápovědu, kde v desetihektarovém areálu zoo mají začít pátrat. Vyřešení zadaného úkolu na prvním stanovišti jim pak dá nápovědu, kam se mají přesunout dál, aby malí detektivové celou záhadu nakonec rozlouskli. Pokud správně vyřeší všechny nápovědy a dostanou se až na poslední stanoviště, kde pachatele odhalí, stačí pak při odchodu ze zahrady u pokladny oznámit, kdo je pachatelem zločinu, a každý úspěšný detektiv hned na místě dostane drobnou odměnu. Ti, kdo na sebe zanechají i kontakt, budou zařazeni do slosování o ceny, které vylosovaní detektivové dostanou ještě před koncem prázdnin.

„Děti milují hry všeho druhu, a tak se jim snažíme občas zpestřit návštěvu naší zoo nějakou zábavnou hrou, kterou pro ně připravují přímo pracovníci naší zoologické zahrady,“ říká marketingový specialista ZOO Tábor Václav Kučera. Pevně věří, že nový formát hry, který bude mít tento víkend premiéru, děti nadchne. Malí detektivové při hře spojí svůj důvtip i se znalostí zvířat, aby se mohli přesouvat mezi jednotlivými stanovišti a pátrat v přesně daném pořadí. Bez toho by se děti nedokázaly k pachateli dostat.

Rozlohou největší zoologická zahrada jižních Čech ZOO Tábor patří k nejmladším zahradám v Česku. Vznikla v květnu 2015 poté, co ji od insolvenčního správce koupil pražský developer a biolog Evžen Korec. Tím ji zachránil před likvidací a rozprodáním zvířat. Pro veřejnost byla ZOO Tábor otevřena o měsíc později. Jen vloni ji navštívilo 86 tisíc lidí. V období od začátku června až do konce srpna je otevřena každý den od 9 do 19 hodin. Hlavním posláním zoo je chov a ochrana ohrožených druhů zvířat. Aktuálně v ZOO Tábor žije přes 310 zvířat takřka 80 živočišných druhů. Generálním partnerem je EKOSPOL, lídr developerské výstavby v ČR.