Zoo Liberec slaví Den dětí

V sobotu 1. 6. 2019 liberecká zoo oslaví svátek dětí. Všechny děti do patnácti let mají po celý den vstupné do zoologické zahrady zdarma!

Libereckou zoo se tento den rozezní hudba a o zábavu a doprovodný program akce se v čase 10.00 – 14.00 postarají mladí hudebníci z organizace Hudební mládež v rámci již tradičního festivalu Duhová bouře. Mladí umělci na šesti stanovištích rozmístěných po celém areálu zoo návštěvníkům představí různá hudební, divadelní a taneční vystoupení. Chybět nebudou ani zábavné tematické workshopy pro děti a interaktivní soutěž. Všechny děti do patnácti let dostanou tento den od liberecké zahrady dárek v podobě volného vstupu do zoo.

Mezinárodní den dětí se bude slavit i V Dětském koutku v Lidových sadech, kde od 10.30 proběhne pohádkové představení „Ořechová pohádka“ v podání Divadla Rolnička. Vstupné do koutku na dětský den zůstává stejné jako za běžného provozu.

Festival Duhová bouře

Festival Duhová bouře má již dlouholetou tradici a v Liberci proběhne již 29. ročník této umělecké multižánrové akce. Festival pořádá mezinárodní organizace Hudební mládež, která má jen v České republice více než 8000 členů. Mnoho z nich každoročně přijíždí do Liberce a po čtyři dny nabízí návštěvníkům festivalu různé koncerty, taneční a divadelní vystoupení, výtvarné a literární performance, pohádky pro děti i semináře a workshopy zaměřené na různé druhy umění.

Foto: ZOO Liberec