Zimní království Wilder Kaiser


SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental je největší propojené lyžařské středisko v Rakousku s impozantními 284 kilometry sjezdovek a 90 vleky. Oblast Wilder Kaiser leží uprostřed lyžařského světa Wilder Kaiser-Brixental s 284 kilometry sjezdovek a 91 vleky a často je hodnocena jako nejlepší lyžařská oblast na světě.

Horské lanovky 9 císařských středisek Ellmau, Going, Scheffau, Söll, Brixen, Hopfgarten, Kelchsau, Itter a Westendorf převážejí milovníky zimních sportů přímo do největšího lyžařského střediska v Rakousku a 70 horských chat se slunečnými terasami a pravou tyrolskou kuchyní se stará o dokonalý horský zážitek. 

A pokud si od lyžování budete chtít odpočinout, nudit se nebudete. V blízkosti je historické město Kufstein. To si díky množství památek vysloužilo přezdívku „Perla Tyrolska“. Nad městem se vypíná mohutná pevnost Festung Kufstein. Ta sloužila ve středověku jako vězení a dneska je v ní umístěno národopisné muzeum. Ve věži jsou uschované Varhany hrdinů, údajně největší venkovní varhany na světě. 

Nejlépe si ale odpočinete v aquaparku nebo saunovém světě. Ty jsou skoro v každé horské vesnici.

Pokud máte rádi adrenalin můžete vyzkoušet 531 metrů dlouhou a 21 metrů vysokou lanovou skluzavku.

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

  • SkiWelt Wilder Kaiser v údolí Brixental je největší, vleky propojená, lyžařská oblast Rakouska s rozmanitými sjezdovkami a s naprostou jistotou sněhu.
  • Lyžařský areál se může pochlubit  284 kilometry sjezdových tratí, více než devadesáti moderními lanovkami ale také i sedmdesáti malebnými horskými chatami.
  • Večerní lyžování na 13 km dlouhé trati a sáňkovaní na osvětlené dráze (7,5 km) jsou ideálními aktivitami pro vyznavače nočního života.
  • Ve snowparku Boarders Playground ve Westendorf naleznete širokou nabídku překážek pro vyznavače freestylu, od lehkých skokánků až po 28 metrový Kicker „Big Mama“.
  • V iglú vesnici Alpeniglu Dorf vzniká každým rokem pohádkový svět z ledu a sněhu.
  • Region Kitzbüheler Alpen-Brixental nabízí vedle početné nabídky zimních turistických pěších tras také tři sáňkařské dráhy a mnoho túr na sněžnicích s průvodcem romantickými bočními údolími Brixentalu. 
  • Běžkaři si užijí celkem 71 km běžeckých tratí mimo hlavní obydlené oblasti.
  • Více informací najdete na oficiálních stránkách www.skiwelt.tirol



Booking.com