Vídeň patří mezi dvacítku nejbezpečnějších destinací v Evropě

Řada evropských států uvolňuje svá protikoronavirová opatření a otevírá své hranice, hotely i restaurace. Po několikatýdenním zákazu cestování přichází portál European Best Destinations s žebříčkem dvaceti nejbezpečnějších destinací, které koronavirová pandemie zasáhla nejméně. Jako jedno z mála hlavních měst se do žebříčku dostala i Vídeň.

Vídeň získala statut bezpečného města

S uvolněním přísných protikoronavirových opatření, která významně ovlivnila i možnost cestování, přemýšlí řada lidí, do jaké destinace cestovat. Cestovatelský portál „European Best Destinations“ proto představil žebříček dvaceti evropských destinací, v kterých je riziko nákazy novým typem koronaviru co nejnižší. Do žebříčku se dostaly nejen destinace, v kterých bylo procento infikovaných co nejnižší, ale i ty, které zavedly přísná hygienická opatření v ubytovacích zařízeních, restauracích a obchodech či nabízejí dostatek roušek a prostoru, který umožňuje dodržování bezpečnostních odstupů. Destinace, které se v žebříčku umístily, navíc disponují dostatkem nemocnic a nadprůměrným počtem nemocničních lůžek.

Vídeň je podle European Best Destinations jednou z mála metropolí, která našla umístění v žebříčku nejbezpečnějších měst. Kromě nízké infikovanosti koronavirem, která byla až desetkrát nižší jak v jiných evropských metropolích, nabízí Vídeň, která byla nedávno zvolena nejzelenějším městem světa, i dostatek parků a zeleně, v kterých lze jednoduše udržovat dostatečný odstup. Vedle vysoké míry čistoty města a přísného dodržování hygienických opatření dělá z Vídně bezpečné město i nízká hladina kriminality, která je až třikrát nižší ve srovnání s jinými evropskými hlavními městy. Podle portálu European Best Destinations je proto Vídeň skvělým kompromisem jak pro milovníky přírody, tak pro návštěvníky měst.

Vedle Vídně si statut bezpečného města zasloužil například i chorvatský Záhřeb, řecká Preveza, gruzínské Tbilisi či polský Gdaňsk a Varšava.

 

Foto: © WienTourismus/Peter Rigaud