Vídeň nechce rušit vánoční trhy

Pokud to situace v zimě umožní, plánuje Vídeň uspořádat tradiční vánoční trhy i letos v prosinci. Samozřejmě za dodržení zvýšených preventivních opatření kvůli koronaviru. Na známé trhy u radnice by od ledna mělo navázat i oblíbené kluziště.

Vánoční trhy ve Vídni

Město Vídeň chce povolit pouze ty události, které i v zimním období umožní bezpečnou zábavu, bez výjimek v preventivních epidemiologických opatřeních. Z toho důvodu se například v centru města nebude konat oslavný pochod Silvesterpfad, při němž se v posledních hodinách kalendářního roku na čtyřkilometrovém úseku bujaře potkávají tisíce obyvatel.

© stadtwienmarketing-Christian-Houdek

Přípravy na světoznámé vánoční trhy před vídeňskou radnicí naopak již naplno běží. Pokud vše půjde podle plánu, vyrostou kolem vánočního stromu i tradiční stánky v rozestavení, které umožní dodržet všechna ochranná opatření. Podle organizátorů je cílem letošních trhů co nejvíce přiblížit atmosféru klasickým ročníkům.

 

Vánoční trhy by mělo doplnit i kluziště o velikosti 3 000 m2. A od 20. ledna 2021 chtějí Vídeňané před radnicí otevřít ještě větší ledovou plochu, s takřka trojnásobnou rozlohou. Na ploše 8 300 m2 ve dvou patrech by se ve Vídni mělo bruslit až do 28. února 2021.

 

Foto: © stadtwienmarketing