Ve Vídni začíná ME v plážovém volejbale 2021

Už ve středu 11. srpna 2021 začíná ve Vídni evropský šampionát v beachvolejbalu. Nejlepší ženské a mužské dvojice budou o medaile bojovat do neděle 15. srpna 2021, a to i přímo v centru rakouské metropole.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbale 2021

Po vynuceném ročním koronavirovém odkladu se Vídeň konečně může těšit na souboje nejlepších evropských beachvolejbalových párů. Letošní mistrovství se navíc nebude konat pouze ve speciálním areálu na Dunajském ostrově, hlavní kurt totiž vyrostl na náměstí Heumarkt v centru Vídně na místě starého zimního kluziště. Centrální městský kurt v blízkosti stanice metra U4 Stadtpark navíc zaujme zvláštním konceptem. Rozvržení tribun do několika vertikálních úrovní omezuje riziko přenosu koronaviru a umožňuje i konání večerních zápasů.

Areál na ostrově Donauinsel

Areál na ostrově Donauinsel se rozprostírá mezi mosty Floridsdorfer Brücke a Brigittenauer Brücke a je nejlépe přístupný ze stanice metra a S-Bahnu Handelskai. Kvůli epidemickým pravidlům je umožněn vstup pouze s platnou vstupenkou.

O tituly mužských a ženských mistrů se utká vždy 32 párů. Během pěti dní odehrají na 112 zápasů. Vyřazovací část ženského turnaje začíná ve čtvrtek, mužská v pátek.

Vídeň má s pořádáním vynikajících beachvolejbalových soutěží řadu zkušeností. V roce 2017 zde proběhlo mistrovství světa a v dalších letech několik turnajů světové major série.

Více informací naleznete ZDE

 

Foto:

ME v plážovém volejbalu ve Vídni 2021 © ACTS_Limex_Jörg Mitter

Vizualizace hlavního kurtu v centru Vídně © ACTS