Šest dálkových tras Great Walks představuje to nejlepší z horské turistiky v Tyrolsku – 4 trasa: Lechtalská stezka

Horská stezka snů. Na trase o délce 100 kilometrů na vás čeká nádherná příroda a náročné terény. Lechtalská stezka, v závislosti na variantě cesty, vede nejméně 85 kilometrů v nadmořské výšce 2 000 až 2 500 metrů podél hlavního hřebenu Lechtalských Alp. Stezka je rozdělena na 18 etap, které zkušení horolezci zvládnou za 10 až 19 dní. Na nejkratší trase překonáte téměř 7 000 výškových metrů v převážně náročném terénu.

Po cestě je celkem 13 horských chat Alpenvereinu, které nabízejí nejen ubytování, ale i výborné jídlo. Pro mnoho turistů je největší atrakcí jezero Steinsee. Jezero se zrcadlí východně od horské chaty Steinseehütte jako zeleno-modrá perla uprostřed horských kulis hory Dremlscharte.

Lechtalská stezka je jedním z úseků dálkové trasy 01 v severních Alpách a evropské dálkové trasy E4. Její vysokohorský charakter vyžaduje výbornou kondici, zkušenosti s horskou turistikou, jistý krok, odolnost proti závratím a základy lezení. I v létě můžete, v závislosti na sněhových podmínkách, potřebovat na některých úsecích lano, cepín a mačky. Klíčové úseky jsou lanem jištěný výstup na Roßkarscharte mezi horskými chatami Steinseehütte a Württemberger Haus a také přechod jihovýchodní stěny hory Vordersesspitze mezi chatami Ansbacher Hütte a Kaiserjochhaus.