Šest dálkových tras Great Walks představuje to nejlepší z horské turistiky v Tyrolsku – 3 trasa: Inntalská stezka

Vlastní zásoby v baťohu? To se ve vysokých horách vždycky vyplatí, ale na této dechberoucí vysokohorské trase mezi obcemi Igls v Innsbrucku a Schwazem to není nutné. Inntalská stezka, která se klikatí ve 2.000 metrech nad údolím Inntal skrz pohoří Tuxer Alpen, totiž patří mezi tzv. gastrotúry. Všechny horské chaty nabízí výborné regionální lahůdky. Tyrolské speciality vám dodají sílu a vytrvalost, které bude potřebovat na 6 středně těžkých denních etap mezi horami Patscherkofel a Kellerjoch. Na trase vystoupáte kolem 4.000 metrů a naopak sestoupáte lehce přes 5.400 výškových metrů.

Hlavním lákadlem je borovicová stezka „Zirbenweg“ hned na první etapě. Prochází chráněnou krajinnou oblastí mezi vrcholky Patscherkofel, Zirmberg, Viggartal a Glungezer a nad jezery Blauenseen. Rostou tu jedny z nejstarších borovic v Evropě. V další fázi Inntalské stezky se můžete těšit procházky skrz romantická údolí Voldertal, Navistal, Wattental, Nafing, Nurpenstal, Sidantal a Finsinggrund. Jediný náročnější úsek ve druhé etapě můžete pohodlně obejít. Z každé etapy můžete sejít dolů do údolí a cestu si tak zkrátit.

„Na borovicové stezce „Zirbenweg“ procházíte největším borovicovým lesem v Evropě. Výhled do údolí Inntal je stejně kouzelný jako borovicový les.

Ambros Gasser, ředitel Alpinschule Innsbruck

Zdroj: www.tyrolsko.cz