Seidelovským vlakem na výlet do historie

Vydejte se  vlakem na cestu po místech, jejichž minulost je zachycena na unikátních fotografiích. V sobotu 18. března bude vypraven tradiční Seidelovský vlak, tentokrát z Českých Budějovic do Volar. Těšit se můžete na komentovanou prohlídku starého města, fotografie Fotoateliéru Seidel i vystoupení folkového dua.

Termín jízdy 18.3.2023

Seidelovským vlakem na Šumavu

Po dvouleté přestávce se opět můžete svézt zvláštním Seidelovským vlakem na Šumavu. Tentokrát se budeme věnovat minulosti města Volary. Historický motorový vůz ř. M 262 pojede z Českých Budějovic přes Vodňany a Prachatice do Volar a zpět.

Jízdní řád

Z českobudějovického nádraží odjíždí motoráček v 9:18 hod. a přistoupit do něj můžete po dohodě také ve Zlivi (9:36 hod), Číčenicích (10:01 hod.), Bavorově (10:24 hod.), Strunkovicích nad Blanicí (10:35 hod.) a v Prachaticích (11:00 hod). Do Volar dojede v 11:46 hod.

Komentovaná prohlídka ve Volarech

Ve Volarech vás čeká komentovaná prohlídka starého města, kostela a muzea s Jaroslavem Pulkrábkem, ředitelem KIC Volary. Samozřejmě nebudou chybět fotografie Fotoateliéru Seidel a fundovaný výklad Petra Hudičáka, kurátora Musea Fotoateliér Seidel.

Vystoupení folkového dua

Těšit se můžete i na vystoupení folkového dua složeného ze členů hudební skupiny Bonsai č. 3. Na zpáteční jízdu z Volar se historický motorový vůz vydá v 16:16 hod. a do Českých Budějovic s ním přijedete v 18:38 hod.

Jízdné a rezervace

Jízdné stojí 300 Kč. Místa ve vlaku si rezervujte telefonicky (702 298 109) nebo e-malem (hofbauerova@gr.cd.cz) u paní Hofbauerové.

Na letošním Seidelovském vlaku spolupracují České dráhy, Muzeum Fotoateliér Seidel Český Krumlov a Kulturně informační centrum Volary.

 

Zdroj: ČD Nostalgie

 

Více informací naleznete ZDE