Rimini město s nádhernou pláží

RIMINI MĚSTO S NÁDHERNOU PLÁŽÍ A HISTORIE SAHAJÍCÍ AŽ DO 1.STOLETÍ N.L,

21. 10. 2015

 

Jde o největší přímořské letovisko Itálie a jedno z největších v Evropě . Spolu s několika dalšími městy ve svém okolí vytváří dlouhý pás městské krajiny. V centru samotného Rimini se nacházejí stavby jak z dob Římské říše, tak i z časů renesance. Nedaleko od města se také nachází stát San Marino.

Pro českého turistu je město Rimini v italské oblasti Emilia – Romanga spojováno s luxusními hotely a městem jen pro movité turisty. A opak je pravdou. Město je přívětivé pro každého cestovatele a skrývá v sobě historii i krásné mořské pláže.



Nalézá se na pobřeží Jaderského moře a s délkou pláží se řadí k jednomu z největších letních letovisek. Od přístavu se táhne široký pás pláží a to od samotného centra pod příznačným názvem Marina Centro až dále k místu Miramare. A na druhou stranu od přístavu, kterému dominuje 42 metrů velké ruské kolo, opět pás pláží až do části pod názvem Viserbella . Zde máme možnost využít služeb hotelů a apartmánů ke kterým každá pláž patří nebo se jen vykoupat přímo u moře. Sprchy, záchody a občerstvení nalezneme za každou z pláží a také herní místo pro děti i dospělé. Část pláží přímo u moře je pro širokou veřejnost volně přístupná.

A právě zde u pláží můžeme nalézt pětihvězdičkové hotely, ale také do 150 metrů na pláž apartmány a apartmánové domy s velice příznivou cenou ubytování. Rušná ulice se spoustou obchodů se suvenýry, ale i potravinami je zde pro každého k dispozici.



 


Další a neopakovatelnou tváří města Rimini je jeho historické centru, kam se dostaneme přímo od moře přes parky k první historické památce Augustově oblouku. Historické centrum města v sobě kloubí současnost i historii. Nalezneme zde široké ulice a také úzké uličky se spoustou kaváren s venkovním posezením. Hlavní třída Corso di Augusto nás provede Piazza Tre Martiri a dále na Piazza Cavour s radnicí města až k mostu Ponte di Tiberio. Za tímto mostem se nalézá největší park a to Parco XXV.Aprile . Samozřejmě zde nalezneme mnoho památek, kostelů a pamětihodností. To v sobě skrývá kouzlo města pro zdejšího návštěvníka. A nechci zde napsat plný výčet památek, to již ponechám na Vás.

A pokud nechceme od moře jít pěšky, můžeme využít širokou nabídku městské hromadné dopravy a to bud autobus či trolejbus. Od moře jezdí č. 11 až k vlakovému nádraží. Cena jízdného je jako v našem hlavním městě tedy zhruba 32 korun na hodinu. A ochotný řidič Vám vždy poradí.


Ponte Di Tiberio

Město existovalo již v době římské. Z tohoto období se zachoval původní římský most, který se klenul přes mořskou zátoku. Pochází z 1. století n. l.


Augustova brána

Na jižním okraji starověkého města se nachází Augustova brána. Skrz ní se vcházelo do města. Od ní vedla hlavní cesta města (via principalis) k náměstí a na protější straně k Tiberiovu mostu. Brána a její části byly inspirací při výstavbě renesančního chrámu v městě.


Náměstí Tre Martiri

Na křižovatce dvou hlavních cest ve městě vzniklo římské náměstí (forum), které bylo ve středověku částečně přestavěno a přizpůsobeno novým poměrům (tržnice a přívod vody na její čištění, radnice).

 


 


Poslední a nejméně důležitou součástí města jsou jistě obchody s potravinami. Nalezneme zde ohromnou tržniciMercato Coperto Rimini a to přímo u historického centra města. V první části se prodávají ryby a mořské plody a klasické maso. V další pak ovoce a pečivo. Nabídka ovoce a zeleniny je ohromná a ceny přívětivé. V poslední částí tržnice je supermarket. Zde opět nakoupíte za velmi příznivé ceny i pro našince.



Na závěr musím doporučit noční procházku a to jak v historickém centu, tak na pláži s molem a restaurací. Nabídka zmrzliny a kávy je neodolatelná a zapadající slunce nad přístavem dech beroucí. Tento zážitek Vám přinesou i osvětlené památky a život nočního města.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *