RegioJet na měsíc přeruší vlakové a autobusové spojení do Budapešti

Vlakový a autobusový dopravce RegioJet dočasně přeruší na období 1. 9. – 30. 9. 2020 spojení s Budapeští – a to v návaznosti na aktuální opatření maďarské vlády, které výrazně omezuje možnosti cestování a vstupu na maďarské území. Až na výjimky nemohou do Maďarska od 1. 9. cestovat občané cizích států a omezeno je také cestování pro samotné maďarské občany, u kterých se vyžaduje po příjezdu karanténa nebo dva negativní testy na COVID 19.

Zítřejší vlakový spoj RJ 1032 s odjezdem z Budapešti v 7.45 pojede jako poslední spoj v trase Budapešť – Vídeň – Praha, všechny ostatní spoje budou pak provozovány podle platného jízdního řádu pouze v úseku Praha – Brno – Vídeň a zpět –  a to 4x denně v každém směru. Spojení mezi Prahou a Vídní nebude nijak omezeno.

Zrušení autobusových spojů

Vedle vlaků přeruší dočasně RegioJet od 1. 9. do 30. 9. 2020 také provoz autobusových spojů na lince Praha – Bratislava – Budapešť a zpět, stejně jako na autobusové lince Vídeň – Budapešť a zpět.

Na spoje jedoucí od 1. 10. 2020, kdy by měla skončit platnost nařízení maďarské vlády, jsou jízdenky standardně v předprodeji – RegioJet obnoví vlakové a autobusové spoje do a z Budapešti ihned, jakmile bude vládní nařízení zrušeno.

Cestujícím se omlouváme za komplikace – nutnost přerušit spojení nás velmi mrzí. Věříme, že budeme moci úspěšné spojení z a do Budapešti co nejdříve obnovit.