Luxusní hotel Mandarin Oriental míří do Vídně

Milovníci luxusních hotelů se mohou těšit na nový přírůstek ve Vídni. Do tří let nabídne své jedinečné ubytovací kapacity slavný pětihvězdičkový hotel Mandarin Oriental. Nový hotel se 151 pokoji a 17 luxusními apartmány se bude nacházet v centru města, v secesní budově bývalého obchodního soudu. Celková investice asijského řetězce je odhadována na 100 miliónů eur.

Hotel Mandarin Oriental

Již v roce 2023 bude segment luxusních hotelů ve Vídni bohatší o nový přírůstek v podobě hotelu Mandarin Oriental. Řetězec, který kombinuje luxus 21. století s tradičními orientálními elementy, plánuje zrekonstruovat secesní budovu bývalého obchodního soudu od Alfreda Kellera a vybudovat luxusní hotel, v kterém vedle honosných pokojů nebude chybět ani restaurace, bar, zimní zahrada, wellness či konferenční a banketové prostory. Celková rekonstrukce by se měla pohybovat okolo 100 miliónů eur. Vedle jednotlivých pokojů a suites budou k dispozici i luxusní apartmány.

Město krok asijského řetězce vítá. „Městské pobyty tvoří skoro 30 % všech luxusních cest. Milovníci luxusu si navíc ve Vídni přijdou na své – Vídeň je kulturně bohatým městem, metropolí s proslulou nákupní atmosférou, místem pro obchod uměleckých děl a město s neskutečným historickým dědictvím. Vídeň má tak plno trumfů, kterými dokáže oslovit milovníky luxusního segmentu. Přírůstek v podobě hotelu Mandarin Oriental srdečně vítáme a je  pouze dalším důvodem, aby přijelo do Vídně ještě více turistů z tohoto segmentu,“ vítá rozhodnutí jihoasijského hotelu ředitel vídeňského cestovního ruchu Norbert Kettner.

Radost z rozhodnutí hotelu Mandarin Oriental má i vídeňský starosta Michael Ludwig. „Rozhodnutí řetězce Mandarin Oriental je skvělým vysvědčením pro naše město a bereme ho jako signál důvěry v hospodářskou sílu našeho města jako turistické destinace. Obzvláště v této době, kdy musí segment turismu čelit řadě výzev. Zpráva o plánovaném otevření nového hotelu nám dodává naději, že se turistický ruch ve Vídni znovu oživí a naváže na své předešlé úspěchy“.

Mandarin Oriental je dceřinou společností Jardine Matheson Group. Své hotely nabízí po celém světě, od Evropy, přes Asii, Afriku a Ameriku. V Evropě najdeme hotely Mandarin Oriental například v Miláně, Paříži, Mnichově, ale i v Praze na Malé Straně.