Freeride v Tyrolsku

Nebaví vás čekat ve frontě na lanovku? Sjíždění precizně upravených sjezdovek už pro vás není žádná výzva? Vyzkoušejte freeride! Nazujte lyže nebo snowboard a běžte si užít hlubokého prašanu bez lidí.



Freeride v tyrolských Alpách

Freeride se řadí mezi jednu z nejlepších zimních aktivit. Při krájení obloučků v neupraveném terénu objevíte tu pravou tyrolskou přírodu. Pokud už máte s freeridem nějaké zkušenosti, můžete zajet opravdu mimo sjezdovku, vyzkoušet jízdu mezi skalami nebo v lese. Právě tady objevíte tu pravou volnost.

5 nejlepších tyrolských středisek pro zábavu v prašanu

St. Anton am Arlberg je pravým rájem freeridu. Při pohledu na 200 kilometrů volného terénu se rozbuší srdce každého milovníka adrenalinu na lyžích.

Vynikající terény a mezinárodní freeridové soutěže dělají z Fieberbrunnu v údolí Pillerseetal jedno z nejlepších míst pro freeride v Tyrolsku.

Absolutní volnost vás čeká na Stubaiském ledovci. Důležitým místem je zdejší Powder Department, kde můžete vyzkoušet Freeride mapu s 11 trasami a GPS sledování.

Velkolepé vysokohorské terény Zillertalského údolí nabízí nespočet příležitostí pro extrémní lyžaře. Dohromady si zde můžete užít více než 300 km freeridového terénu.  V Hochfügenu se nachází informační terminál Freeride Point, kde zjistíte předpověď počasí, lavinové nebezpečí a vypůjčit nebo koupit si zde můžete lavinové vybavení.

Tři propojená lyžařská střediska Serfaus-Fiss-Ladis lákají na 10 špičkových freeridových tras pro lyžaře všech úrovní.



Booking.com

 

Naučte se freeride ve speciálním kurzu

Freeride na lyžích či na snowboardu je dovednost, kterou se nenaučíte ze dne na den. Před vaší první jízdou nedotčeným terénem rozhodně navštivte jedno z mnoha tréninkových středisek pro freeride v Tyrolsku a zdokonalte si svoje lyžařské schopnosti.

Ve freeride centrech např. ve Freeride Camp Arlberg, v Pillerseetal, ve Freeride Center v Sölden nebo v Rocknsnow Alpine Guiding v Tux se ve speciálních kurzech naučíte, jak se správně chovat při sjezdech hlubokým sněhem. Učíte se od pravých expertů a a svoje znalosti si hned vyzkoušíte na vedené túře pod dohledem. Potom nebude nic stát v cestě dobrodružné nezapomenutelné freeridové vyjížďce nedotčeným bílým prašanem.