Objevte tyrolské přírodní parky a národní park Hohe Tauern (Vysoké Taury)

Objevte tyrolské přírodní parky a národní park Hohe Tauern (Vysoké Taury) a užijte si ohromná horská pohoří, divoké ledovcové potoky, majestátní tyrolské skalní orly a zvědavé sviště stejně jako i jedinečné barevné skvosty alpského světa rostlin.

Jednotlivé chráněné krajinné oblasti v tyrolských Alpách mezi zelenými údolími a obrovskými bělostnými ledovci se vyznačují typickými působivými krajinnými typy.  Tyrolské přírodní parky nebo Národní park Vysoké Taury vynikají přírodními krásami jako jsou původní ledovce, ale také suché trávníky, rašeliniště, modřínové a limbové lesy. Kromě toho se zde uchovaly vzácné původní biotopy jako pralesy a divoká říční krajina tyrolské části řeky Lech s neobyčejně bohatou druhovou skladbou. Užijte si nezkaženou přírodu rakouských Alp.

 

Mezi majestátními horskými pohořími, divokými ledovcovými potoky, loukami a pastvinami či zakrslými borovicemi zažijete v národním parku Vysoké Taury největší přírodní chráněnou oblast celé alpské oblasti. Na více než 1.800 čtverečních kilometrech na úpatí Vysokých Taur se rozprostírá úžasný svět vysokohorského ekologického systému s 10.000 druhy zvířat a 1.800 druhy rostlin.




Co je důležité vědět

 

    Tato přírodní rezervace s více než 300 třítisícovkami, mezi nimi např. Großglockner, vysoký 3.798 metrů, je obdivuhodným výtvorem přírody. Na úpatí nejvyšší hory Rakouska leží mimo jiné největší jednolitý ledovecvýchodních Alp se svým až 250 metrů silným ledovým krunýřem.

    Během tisíciletí vytvořily ledové proudy v národním parku Vysoké Taury alpinskou krajinu, která dnes nabízí životní prostor ohromnému rozmanitému světu rostlin a zvířat.

    Borovicový les Oberhauser Zirbenwald je největší les zakrslých borovic východních Alp. Tato 100 hektarů velká přírodní rezervace se nachází v zadní části údolí Defereggental a je obklopena obhospodařovanými alpskými loukami ale i nedotčenou přírodou.

    Mnoho tématických stezek, jako např. první naučná stezka o vodě v Evropě, umožní poznat životní prostory v národním parku Vysoké Taury: zkušení a vyškolení průvodci parkem, tzv. Ranger vás doprovodí na putování největší chráněnou přírodní oblastí Alp.

    Obdivovat a zažít: v muzeu Nationalparkhaus ve městě Matrei ve Východním Tyrolsku najdete interaktivní výstavy a dozvíte se zajímavosti o přírodě a kultuře národního parku.