Braniborsko láká svojí přírodou, kulturou i sportovní nabídkou.

Jak dobře znáte Braniborsko? Jedná se o spolkovou zemi, která je krásná svojí kulturou i přírodou. Máme pro Vás pár tipů na místa, která byste v této zemi neměli minout. Na své si přijdou sportovní nadšenci i ti, kteří touží po klidné dovolené spojené s kulturou.

Hlavní město této spolkové země, Postupim, je kulturním i historickým městem. Letos je to přesně 75 let od Postupimské konference, což si můžete připomenout na speciální výstavě.

Aktivní dovolenou můžete strávit poblíž Flaeming-Skate a užít si téměř nekonečné množství kilometrů skvělého asfaltu. Krásná krajina a příjemný cyklistický zážitek pak v sobě spojuje Lužická jezerní krajina. Na závěr pro Vás máme dobrou zprávu: Můžete si stáhnout mapu Braniborska včetně popisků jednotlivých památek, a to v češtině.

https://www.brandenburg-tourism.com/

 

Inspirujte se nabídkou Braniborska.

 

Česká mapa Braniborska

Nová turistická mapa v češtině ukazuje, co můžete dělat a vidět v Braniborsku. Jsou zde představena města, hrady, kláštery, zábavní parky a mnoho dalšího. Místa jsou stručně představeny na zadní straně – také s příslušnými webovými stránkami.

Nová výstava Cecilienhof

 

Zámek Cecilienhof v Postupimi ukazuje speciální výstavu k výročí 75 let od Postupimské konference. Můžete vidět multimediální cestu časem do osudových dnů léta 1945. Nechybí ani zprávy očitých svědků. Věcné pozorování bez polické ideologie o tehdejších událostech.

 

Za sportem na Flaeming-Skate

 

Více než 200 kilometrů připraveno pro cyklisty a milovníky kolečkových bruslí –  to je Flaeming-Skate. Ideální k protáhnutí těla a zanechání každodenního života. Vydejte se na některou z okružních tras – všichni zde najdou své varianty – začátečníci i pokročilí!

 

Cyklistický zážitek podél jezer

Cyklistika v Lužické jezerní krajině je téměř stejně krásná jako létání. Cyklotrasy jsou ploché, široké, rovné a často vedou v blízkosti mnoha jezer. S více než 20 zaplavenými jezery zde roste největší umělá vodní krajina v Evropě.

Krásy braniborské krajiny

 

Napříč údolím Schlaubetal

Nejenom ve Sprévském lese je to idylické. Údolí Schlaubetal je stále do značné míry neznámé a nabízí překvapivě krásnou přírodu. Říčka, spousta lesa, dobře značené cesty. Podle chuti můžete vyrazit na trasy až 25 kilometrů dlouhé, nebo se vrátit dřív.

Prázdninové domky Novasol

V Zerpenschleuse, severně od Berlína, nabízí Novasol moderní prázdninové domky k pronájmu. Odtud je to jen co by kamenem dohodil k jezeru Werbellinsee, kde si můžete užít cyklistiku, plavání nebo pěší turistiku. Nedaleko najdete také park divoké zvěře Wildpark Schorfheide a horolezecký park.

 

Foto: TMB/S.Lehmann