Den sedmý 10.8.2017 -MISTROVSTVÍ SVĚTA v atletice Londýn

V kvalifikaci oštěpařů nás čekal český den na MS 2017 v Londýně představila se čtveřice oštěpařů . První do bojů zasáhl Jaroslav Jílek kdy první pokus byl nepovedený  73.48m a druhý nevypadal o moc lépe 72.79m až ve třetím pokusu se Jaroslavovi podařilo přehodit  80.97m avšak  na postup to bylo málo . Zraněný  Vítězslav Veselý hodil prvním pokusem 75.50m – x- x a další  dva byly ještě kratší a tak úmyslně přešlapával a vypadl ze soutěže. V druhé skupině bylo vše jinak Petr Frydrych v prvním pokuse háže 86.22 a je ve finále a Jakub Vadlejch , 83.87 m a je ve finále limit byl 83 m .
Výškařka Michaela Hrubá v kvalifikaci prvním pokusem skočila 1.80 m i další postupnou výšku 1.85m a skáče na první pokus , 1.89m shazuje a na druhý skáče. Výšku  1.92. na druhý skáče a je ve finále jelikož tuto hranici zdolalo přesně 12 výškařek . Mílař Jakub Holuša , postoupil z rozběhu do semifinále .

Vrcholem večera byl běh na  400 m překážek kde se představila Zuzana Hejnová , ve finále  obsadila 4. misto. Podle letošních tabulek a rozložení výkonosti je toto umístění přesným obrazem formy jakou Zuzana Hejmová do Londýna přivezla. Ve finále si zaběhla nejlepší čas sezony  a při vší úctě k dvojnásobné  mistrni světa na lepší umístění neměla letos formu. Musíme Zuzaně pogratulovat a uvědomit si jak náročnou disciplínu dlouhá léta běhá a čtvrté místo na světě je obrovský úspěch.

 

Výsledky českých atletů

 

 




Booking.com


2 thoughts on “Den sedmý 10.8.2017 -MISTROVSTVÍ SVĚTA v atletice Londýn

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *