Další pokus o spojení lvů indických SOHANA a SUCHI skončil intezivním pářením


Samec lva indického Sohan, který v ZOO Praha dočasně nahradil nezkušeného Jamvana, na druhý pokus uspěl i u samice Suchi. K páření se lvicí Ginni došlo už koncem ledna.

Suchi z počátku odmítala přijmout nadřazenost nového samce, proto byl tento pár koncem ledna rozdělen a Sohan připuštěn k Ginni. 18. února chovatelé Sohana znovu spojili se Suchi a tentokrát úspěšně.

První páření Sohana a Suchi jsme zaznamenali 18. února a od té doby můžeme hovořit o čtyřech dnech intenzivního páření, které tak probíhá déle, než jsme čekali,“ poznamenal ve středu kurátor savců Zoo Praha Pavel Brandl. ​

Lvi indičtí Sohan a Suchi
Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha


Lev pustinný (Panthera leo) je savec čeledi kočkovitých a jeden ze čtyř druhů velkých koček rodu Panthera. Lev je po tygrovi druhá největší kočkovitá šelma. Samci váží 150–250 kg a samice 90–165 kg. V divočině se lvi dožívají 10–14 let, kdežto v zajetí se mohou dožít i věku 20 let. Dříve se lvi vyskytovali v celé Africe, Asii, Evropě a dokonce i v Americe, dnes se vyskytují pouze v Africe a na několika místech v Indii. Jsou to společenská zvířata a loví ve smečkách. U lvů se projevuje výrazný pohlavní dimorfismus, hlavním a určujícím rysem lvích samců je jejich hříva.

zdroj: wikipedia.org




Booking.com