Království perníku s vepřovými hody k probuzení Ježibaby

Muzeum perníku (R) v Perníkové chaloupce pod Kunětickou horou u Pardubic zahájí v sobotu 2. 3. 2019 svoji 16. sezónu, a to v režii spolkové samosprávy KRÁLOVSTVÍ PERNÍKU, z. s.

Zážitkové představení začíná již na pohádkové Celnici s „železnou oponou“ na hranicích Království perníku (R). Zakoupením anonymního vstupního víza získáte právo aktivně se zúčastnit klubového programu v roli, kterou si vyberete. Doporučujeme zvolit role Jeníčka či Mařenky (za 80 Kč/osoba jakéhokoliv věku), jež vám umožní navštívit Muzeum perníku (R) s Ježibabou v Perníkové chaloupce. Protože Ježibaba ulehla k zimnímu spánku na Silvestra, v sobotu 2. března 2019 v 11.00 hodin ji budete moci probudit! V tento slavný den paní Ježibaba oslaví své 16. úřední narozeniny. Kdy se ale narodila doopravdy, nikdo s určitostí neví. Podle délky vousů a jiných příznaků lze usuzovat, že je jí již více než 750 let.

Probuzení Ježibaby ze zimního spánku 2017 Foto Luděk Šorm

Každý vzdělaný člověk ví, že Ježibaba z Perníkové chaloupky děti nejí. To je jenom pomluva, že chtěla sníst Jeníčka a Mařenku! Bránila jen svůj majetek a oheň v peci zapálila dle pradávného moudra: „Kdo lže a krade, do pekla se hrabe! Ohnivou cestou, skrz rozpálenou pec…“

Ježibaba má ráda prasečí, a tak pro ni i pro příchozí gratulanty KRÁLOVSTVÍ PERNÍKU připravuje VEPŘOVÉ HODY v útulně U všech čertů. Uvidíte (pokud se řezník nezalekne prasete), jak se z veterinárně zkontrolovaného vepřového masa dělají jitrnice, ovárek, gulášek, prejt, tlačenka,… A budete moci ochutnat, ovšem pouze dokud nebude toto omezené množství čerstvě uvařených produktů spotřebováno!

Probuzení Ježibaby ze zimního spánku 2017 Foto Luděk Šorm

Muzeum perníku svoji 16. sezónu zahájí vesele… Přijďte se přesvědčit! Uvidíte stovky krásných perníků, mistrovsky zdobených i vytlačovaných do dřevěných forem. Paní Ježibaba se na svůj velký den pečlivě připravuje a dětem i dospělým bude předvádět své mistrovské umění. Dostane dort a určitě bude ráda, pokud ji přijdete i vy k narozeninám osobně pogratulovat!

Království perníku (R) nemá stálou provozní dobu, ale otevírá se zpravidla půl hodiny před začátkem zážitkového programu, k němuž si můžete účast zajistit na www.kralovstvi.cz

Probuzení Ježibaby ze zimního spánku 2017 Foto Luděk Šorm