Aladine chystá na Prague Patchwork Meeting módní přehlídku


ALADINE je art-shop s hravými pomůckami k tvoření a zároveň kreativní dílna. Přední české výtvarnice a ilustrátorky tady na svých pravidelných kurzech seznamují zájemce s nejrůznějšími technikami, materiály a především je učí, že fantazii se meze nekladou a vždy je vše dobře.


Prezentace na veletrhu

Název společnost dostala podle francouzského výrobce razítek, šablon, textilních barev a dalších výtvarných a kreativních potřeb Aladine, kterého v České republice zastupuje.

ALADINE se Prague Patchwork Meeting, účastní pravidelně. Letos uvede v rámci své módní přehlídky kolekci autorských oděvů české výtvarnice a lektorky Ireny Slavíkové zdobených právě pomocí uvedených pomůcek. V průběhu celé výstavy pak také předvede, jak lze malovat na textil i bez velkých uměleckých zkušeností.

Irena Slavíková vydala pod značkou Apták dvě knížky o malování na textil. Navrhla nová razítka pro firmu Aladine a celoročně vede kurzy malování na textil po celé republice. Preferuje akvarelový styl malby, a to především pomocí textilních sprejů. Tuto malbu doplňuje razítky a šablonami, aby bylo vytvoření projektu snadno zvládnutelné pro všechny účastníky jejich kurzů. Každý rok také uvede několik novinkových témat. Bude stále z čeho vybírat i pro účastnice, které se na její kurzy do Aladine rády vracejí.

Prague Patchwork Meeting se Irena Slavíková účastní již potřetí jako členka Aladine-teamu. Společně se budou opět prezentovat nejen předváděním výtvarných technik na výstavním stánku, ale i módní přehlídkou. Letos na trendy témata „Unicorni zaplavují Evropu“, „Nomádi a ethno“ a „Military a růže (antimilitary)“.




Více o kurzech, kreativních pomůckách i návody na tvoření najdete na www.aladine.cz



Booking.com

 

 

Přehlídka umělecké textilní tvorby opět v Praze! 12. ročník Prague Patchwork Meeting