Site icon Cysnews

Brasil Fest Brno 2021 Brazilské rytmy letos v létě znovu roztančí ulice Brna

Karneval

Pro velký úspěch loňské premiéry se organizátoři rozhodli exotický festival v letošním roce zopakovat. Jediný festival svého druhu v celé republice opět otevře možnosti příznivcům hudby, dobrého jídla a tance prožít tradiční brazilskou kulturu na vlastní kůži přímo v centru Brna.

Brasil Fest Brno 30. 7. – 1. 8. 2021

Hlavními koncerty festivalu budou Yamandu Costa, kytarový virtuos uznávaný po celém světě, několikrát nominován na cenu Grammy a kapela AYOM, která získala ocenění nejlepší kapely žánru World Music 2021. Dramaturg festivalu Jakub Škrha, který vystoupil na světovém karnevalu v Riu, říká:

„Jsem neskutečně šťastný, že festival dokázal přitáhnout takovou špičku hudební scény, jako je Yamandu Costa a nový objev na scéně, kterým je kapela AYOM. Také jsem nadšený z toho, že se nám podařilo dostat hlavní koncert na terasy hradu Špilberk a sobotní program rozšířit na celkem tři pódia.

Samba Tanecnice

Karnevalový průvod a Veronika Lálová

To, co dělá Brasil Fest jedinečným, je karnevalový průvod, který povede srdcem Brna. Jednou z tváří bude vítězka a tanečnice StarDance Veronika Lálová, která tančila na slavném karnevalu v Riu:

„Jsem šťastná, že takový úžasný zážitek, jako v Riu, mohu zažít letos znovu před českým publikem se svými kamarády a profíky z RitmoFactory. Miluju tu jejich energii! Loňský průvod byl perfektní, luxusní atmosféra. Doufám, že se lidé opět přijdou podívat a užít si to s námi!“

Veronika Lálová

Spolu s Veronikou se brněnskými ulicemi také roztančí tanečnice přímo z Brazílie za doprovodu několika desítek bubeníků. Nápad na festival tohoto žánru vznikl při loňském 100letém výročí česko-brazilských vztahů, u jehož zrodu stál radní pro kulturu města Brna:

„Festival byl v loňském roce zamýšlen jako jednorázová oslava. Jsem ovšem velmi rád, že se kapela Ritmo Factory v čele s Jakubem Škrhou rozhodla na velký úspěch navázat a Brasil Fest pořádat i letos. Věřím, že se jim letos podaří připravit minimálně stejně kvalitní festival, který opět roztančí letní Brno.“říká Ing. Marek Fišer.

Ritmo Factory

Program

Vstupenky na koncert Yamandu Costa

Program třídenního festivalu je zdarma, vstupenky na páteční koncert Yamandu Costa jsou nyní v předprodeji na www.goout.net.

Yamandu Costa

Podrobnosti a novinky jsou ke sledování na oficiálních webových a facebookových stránkách a na Instagramu .

 

Brasil Fest Brno – to nejlepší z Brazílie

 

Exit mobile version