Site icon Cysnews

Nové RegioPantery vyrazily na trať, do konce února zamíří do Písku

Dvojice nových RegioPanterů dnes zahájila pravidelný provoz. Počínaje dnešním dnem začnou obsluhovat osobní vlaky mezi Českými Budějovicemi, Dívčicemi a Strakonicemi. Od 24. února se rozšíří jejich provoz také na pravidelných spojích do Písku. V polovině března už bude většina regionálních vlaků mezi Českými Budějovicemi a Pískem obsluhována novými jednotkami. Předpokládá se tak velmi rychlá náhrada starších souprav moderními vlaky RegioPanter na všech elektrifikovaných tratích v Jihočeském kraji. Nové soupravy doplní čtveřici RegioPanterů z předchozího kontraktu. Ty obsluhují tratě České Budějovice – Strakonice a České Budějovice – České Velenice a zajišťují také zkušební provoz na tzv. „Lipence“.

Do léta bude do Českých Budějovic dodáno deset nových jednotek RegioPanter ze společnosti Škoda Transportation.

Postupně nahradí starší soupravy v regionální dopravě z Českých Budějovic do Strakonic a Písku, v další fázi do Jindřichova Hradce a po zahájení provozu na nové trati Soběslav – Planá nad Lužnicí také do Tábora a částečně i do Horního Dvořiště.

RegioPantery nabízejí svým cestujícím klimatizovaný interiér, palubní Wi-Fi síť, elektrické zásuvky 230 V 50 Hz a USB porty pro napájení cestovní elektroniky (mobilní telefony, notebooky, tablety), na prostorném WC je sklápěcí pult pro přebalování kojenců a cestující mají k dispozici velké prostory pro uložení zavazadel, kočárků a jízdních kol. Díky změnám v konstrukci podvozků poskytují také komfortnější jízdu.

Exit mobile version