Site icon Cysnews

Přívětivý úřad obcí III. typu 2019


Ministerstvo vnitra spouští čtvrtý ročník motivační soutěže Přívětivý úřad v kategorii obcí s rozšířenou působností. Soutěž hodnotí kvalitu služeb městských úřadů poskytovaných občanům. Opět se koná v rámci krajů i celorepublikově. 

Pro vítěze jsou připraveny tradiční trofeje znázorňující razítka a samolepky s logem soutěže, které si představitelé vítězných úřadů mohou vylepit na vstupní dveře do budovy úřadu a dát tak občanům najevo, že právě jejich úřad byl Ministerstvem vnitra oceněn jako přívětivý a tedy kvalitní.  Slavnostní vyhlášení vítězů proběhne v polovině května 2019.
Způsob přihlášení

Na začátku února 2019 byl obcím s rozšířenou působností rozeslán elektronický on-line dotazník k soutěži. Obce můžou tento dotazník vyplňovat a elektronicky odeslat odboru strategického rozvoje a koordinace veřejné správy Ministerstva vnitra v průběhu února 2019.

Ke stažení:

O soutěži

Přívětivý úřad je soutěží mapující stav přívětivosti a otevřeností obecních a městských úřadů vůči občanům a jejich potřebám. Základní hodnotící kategorií je poskytování nadstandardních služeb či běžných služeb v nadstandardní kvalitě. Cílem soutěže je ocenit snahu představitelů obcí/měst a obecních / městských úřadů ve zvyšování přívětivosti úřadu. V prvním ročníku v roce 2016 se do soutěže v kategorii obcí III. typu přihlásilo 190 měst (a městských částí Prahy). Od té doby je oblíbenou soutěží, které se každý rok účastní nejméně dvě třetiny obcí.

STRÁNKY SOUTĚŽE

Exit mobile version