Site icon Cysnews

Pro děti zdravotníků a dalších vybraných profesí jsou školy ve Středočeském kraji připraveny

Pro děti policistů, zdravotníků, sociálních pracovníků, vojáků, učitelů a těch, kteří v době nouzového stavu musí vykonávat svoji práci, jsou připraveny třídy v celkem 51 základních a mateřských školách. Podrobnosti najdete v rozhodnutí hejtmanky Středočeského kraje Petry Peckové (STAN), které platí od 4. ledna 2021:

ROZHODNUTÍ hejtmanky Středočeského kraje o vykonávání péče o děti a mládež za nouzového stavu Č. 1712020

Podle § 14 odst. 4 písm. C) a odst. 6 zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a o změně některých zákonů (krizový zákon), ve znění pozdějších předpisů, v souvislosti s nouzovým stavem vyhlášeným vládou ČR usnesením ze dne 30. 9. 2020 č. 957, v návaznosti na usnesení vlády č. 1378 ze dne 23. 12. 2020, za účelem vykonávání péče o děti a mládež, k nimž nemohou za krizové situace vykonávat péči rodiče nebo jiný zákonný zástupce, nařizuji:

č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů,

· sociální pracovníci zařazení k výkonu sociální práce na krajských a obecních úřadech podle

zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů,

· sociální pracovníci a další odborní pracovníci vykonávající činnosti podle zákona č. 359/1999

Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, ve znění pozdějších předpisů,

Toto rozhodnutí zajistí:

Odůvodnění

Zabezpečení vykonávání péče o děti a mládež je nařizováno z důvodu naléhavého obecného zájmu neodkladného odvrácení nebezpečí ohrožení životů, zdraví a majetku obyvatel žijících na území Středočeského kraje, v souvislosti s nouzovým stavem vyhlášeným vládou ČR dne 30. 9. 2020, z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu koronaviru označovaný jako SARS COV-2, na území České republiky.

Poučení

Proti tomuto rozhodnutí nelze podat odvolání.

Pokud důležité okolnosti brání splnění povinnosti, neprodleně sdělte tuto okolnost k posouzení hejtmance kraje cestou obecního úřadu obce s rozšířenou působností místně příslušnému sídlu zařízení.

Toto rozhodnutí nabývá účinnosti dnem 4. 1. 2021 od 00.00 hod.

Mgr. Petra Pecková

Hejtmanka Středočeského kraje

Exit mobile version