Site icon Cysnews

Na Déčku nově otevírá Medvídkova poradna a Dětská dopravní policie. Informace dodá i Alenka v říši GIFů, DějePIC! a Michal Nesvadba

Pro děti drobnost, pro přírodu velká pomoc. Michal radí, jak pomoci přírodě tříděním odpadu.

Po oblíbeném adventním kalendáři na webu Déčka si dětský program České televize pro své diváky na leden připravil řadu nových zábavně-vzdělávacích pořadů. Medvídkova poradna dětem napoví, jak se vypořádat se smutky a trápením. Historii nejmenším přiblíží nové díly seriálu DějePIC!, povědomí o ekologii rozšíří projekt Michal chrání přírodu s průvodcem Michalem Nesvadbou a cyklus Alenka v říši GIFů naučí základům výpočetní techniky.

„Při psaní scénáře a studiu materiálů jsem si uvědomil, jak důležité je se o přírodu starat. Třeba ta stejná voda, která existovala na Zemi před miliony let, je zde přítomna i nyní. Na základě toho jsem se začal na ekologii dívat novýma očima a přepracoval jsem všechny díly s daleko většími emocemi a zaujetím,“ vysvětluje průvodce pořadem, herec a mim známý z pořadu Kouzelná školka, Michal Nesvadba. A dodává: „Věřím, že díky milému humoru, který seriál přináší, malí diváci pochopí princip třídění odpadu a přijmou ho za své jako svůj přirozený životní styl, s myšlenkou na jasný cíl chránit přírodu pro další generace.“

 

DějePIC!

Kromě ekologie si děti rozšíří své znalosti i v oblasti dějin českých zemí díky novým epizodám pořadu DějePIC!. Ten neotřelým způsobem vyprávění, s humorem a nadsázkou ukáže, co se událo v končinách nynějšího Česka od příchodu Slovanů až po vznik Československé republiky v roce 1918. Zopakovat a doplnit pravidla chování v silničním provozu pomohou Šéf, Milajda, Noťas a Auťas, členové jednoho dopravního okrsku v nových epizodách Dětské dopravní policie. Základní informace o internetu a ze světa počítačů dodá cyklus Alenka v říši GIFů. Roztržitý Oskar bez GPS zabloudí v muzeu a je zachráněn Alenkou, která ho představí svému iKrálíkovi, zástupci umělé inteligence. Ve virtuální králičí noře se pak dozví, jak a k čemu byl stvořen internet… Geografické znalosti diváci získají z francouzského animovaného seriálu Olí a Jůla. Dvě koťata a jejich kamarádi procestují a poznávají postupně celý svět. A díky cyklu BBC Nebezpečný svět dinosaurů se děti dostanou zpět v čase za obřími vládci planety. Pořad pomocí nejmodernější grafiky a překvapivých experimentů názorně předvede, jak byli dinosauři nebezpeční. A některé dinosaury přivede dokonce zpátky k životu.

Medvídkova poradna

Na Déčku ordinuje také Medvídkova poradna. Medvídek a jeho plyšoví kamarádi nejmenším divákům vlídnou formou vysvětlí, jak se zachovat, když je přepadne smutek a trápení a co v takových momentech dělat. „Déčko od svého vzniku si vytklo za cíl, jako veřejnoprávní stanice, děti nejen bavit, ale i je vzdělávat. Chceme je tak zábavnou formou orientovat v současném složitém světě a pomáhat jim pochopit jeho tajemství a zajímavosti. Je to koncept zohledňující jak malé, tak starší,“ shrnuje výkonný ředitel ČT 😀 Petr Koliha.

 

Více infomací naleznete ZDE

Exit mobile version