Site icon Cysnews

Festival filmové hudby Film Music Prague

http://filmmusicprague.com/program/



Festival filmové hudby Film Music Prague spojuje populární filmovou hudbu a exkluzivní hosty s krásnými prostory v Praze.

Termín konání:

19. – 22. dubna 2018

Koncertní místa

Hosté festivalu

Hostem zahajovacího koncertu GOOSEBUMPS! The Opening Night bude Benjamin Wallfisch, původem britský skladatel nominovaný na ceny Zlatý globus a Emmy. Za svoji dosavadní kariéru vytvořil hudbu pro více než 60 titulů. Jako skladatel, dirigent a orchestrátor spolupracoval s legendami filmového průmyslu. Přispěl k úspěchu mnoha soundtracků, které získaly cenu Americké filmové akademie, Zlatý globus, Ivor Novello, BAFTA a World Soundtrack Awards.

Mezi dalšími hosty festivalu bude hudebník a skladatel Clint Mansell, který se dostal do světa filmu v roce 1996. Po práci na filmu Pí následovala spolupráce na dalším Aronofského filmu Requiem za sen. Mezi další úspěšné soundtracky se řadí hudba k filmu Díra (2001) a skladba k pilotní epizodě Kriminálky New York. Za soundtrack k Aronofského filmu Fontána byl nominován na cenu Zlatý globus.

Odrazovým můstkem  skladatelské kariéry dalšího hosta festivalu Ilana Eshkeriho byl film Po krk v extázi z roku 2004. Spolupráci s režisérem Matthew Vaughnem si zopakoval u skvělého fantasy snímku Hvězdný prach o tři roky později. Za svůj soundtrack získal cenu Objev roku a vyhrál také kategorii Nejlepší originální filmové hudba při udílení cen Mezinárodní filmové asociace hudebních kritiků.

Neúčinkujícím hostem koncertu budou zakladatelé společnosti Two Steps From Hell Thomas Jacob Bergersen a Nick Phoenix.

Festivalové centrum

Ve festivalovém centru na Malostranském nám. 37/23 si můžete v rámci poslechového showroomu vychutnat soundtracky na LP přehrávané na designovém gramofonu(Dunkerk, Pátý element, Jurský svět, Blade Runner 2049, Star Wars, Requiem za sen.)

Program festivalu naleznete ZDE

 



Booking.com

 

Exit mobile version