Site icon Cysnews

Výzva ERÚ a MPO

Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) společně s Energetickým regulačním úřadu (ERÚ) sděluje všem zákazníkům dodavatelů energií ze skupiny BOHEMIA ENERGY entity:

S ohledem na to, že společnosti skupiny BOHEMIA ENERGY entity už ztratily nebo ztratí možnost dodávat elektřinu (14. října 2021) a plyn (17. října 2021), není na místě uvedeným společnostem od uvedených dat dále zálohové platby hradit. Konkrétně jde o společnosti BOHEMIA ENERGY entity s.r.o., COMFORT ENERGY s.r.o., Energie ČS, a.s., Europe Easy Energy a.s. a X Energie, s.r.o.

O dodávku energie lidé nepřijdou, nastupuje automaticky dodavatel poslední instance, který bude odběratele informovat o dalším vývoji, ceně a podmínkách.

ERÚ a MPO také veřejnost upozorňují: „Nezapomeňte si zrušit veškeré trvalé platby těmto společnostem.“

Zároveň Ministerstvo průmyslu a obchodu a Energetický regulační úřad vyzývá dodavatele energií skupiny BOHEMIA ENERGY entity, aby:

Aby lidé, kterých se ukončení činnosti výše uvedených firem týká, měli potřebné informace, od zítřejšího rána je bude kromě Energetického regulačního úřadu poskytovat také speciální informační linka Ministerstva průmyslu a obchodu na telefonním čísle 1212. A to každý pracovní den od 8:00 do 16:00 h.

Zároveň MPO a ERÚ na svých webech – www.mpo.cz a www.eru.cz – zveřejní a bude průběžně aktualizovat nejčastější otázky a odpovědi

Exit mobile version