Site icon Cysnews

Národní muzeum se znovu otevírá návštěvníkům

Národní muzeum se ve čtvrtek 3. prosince částečně opět otevře svým návštěvníkům. Po více než 50 dnech, kdy bylo z důvodu opatření proti šíření koronaviru znovu zcela uzavřeno, nyní může přivítat alespoň část zájemců o prohlídky svých výstav. A to jak těch stávajících, tak i zbrusu nových, které Národní muzeum pro své návštěvníky připravilo během uzavření. Poprvé tak bude možné naživo spatřit výstavy Slavní čeští skladatelé, Lvem mě nazývají, 1620. Cesta na Horu, Hudební zvěřinec, Korona v muzeu! nebo Nástroje paměti.

Od čtvrtka 3. prosince 2020 Národní muzeum otevře Muzejní komplex (tj. Historickou a Novou budovu), České muzeum hudby a Náprstkovo muzeum asijských, afrických a amerických kultur. Otevření těchto objektů je samozřejmě podmíněno dodržováním platných opatření. Jedná se především o snížení kapacity návštěvnosti na maximálních 25 %, při dodržení 15 m² na osobu. Dále se jedná o dodržování dostatečných rozestupů a zajištění dezinfekce pro návštěvníky.

Vstupenky lze zakoupit i online na oficiálních webových stránkách Národního muzea. Počty návštěvníků v celých objektech i jednotlivých expozicích budou regulovány personálem přímo na místě.  V týdenních intervalech se bude fungování návštěvnického provozu vyhodnocovat, jak z hlediska vývoje epidemiologické situace a bezpečnosti, tak i zájmu návštěvníků. Následně budou eventuálně přijímána další opatření, včetně případného prodloužení otevírací doby, otevření dalších objektů Národního muzea apod. Cílem je, aby návštěva muzea byla pro návštěvníky maximálně bezpečná a zároveň i příjemným kulturním zážitkem.

A na co konkrétně se mohou návštěvníci těšit?

 

Muzejní komplex Národního muzea:

 

České muzeum hudby:

 

Náprstkovo muzeum asijských, afrických a amerických kultur:

 

Pokud to situace dovolí, Národní muzeum otevře postupně všechny své objekty. Například v Národním památníku na Vítkově se tak nově budete moci těšit na výstavu Parlament! a po otevření Národopisného muzea na vás bude čekat nová výstava Lidová víra. Veškeré aktuální informace naleznete na stránkách Národního muzea: www.nm.cz.

 

 

 

 

Exit mobile version