Jaké je první jídlo ze švestek, které vás napadne? Pozor, nápoje se nepočítají. Takže zaručeně knedlíky! Ty jsou jedněmi z mála sladkých pokrmů, kterému snad nikdo neodolá. Švestkové knedlíky jsou zkrátka klasika. Tradičně se dělají z kynutého těsta. My jsme si ale pro vás připravili naprosto originální recepturu, v níž dominuje tvaroh a toastový chléb. Knedlíky navíc obalujeme ve skořicové strouhance. Už se vám sbíhají sliny? Tak s chutí do toho!
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 45 minut + 2 hodiny na odpočinutí těsta
Náročnost: **
Ingredience:
10–15 ks švestek
1 vejce
1 žloutek
270 g tvarohu
130 g toustového chleba bez kůrek
20 g hladké mouky
30 g másla
25 g cukr krupice
Na obalení
skořice
strouhanka
cukr krupice
máslo
Postup:
- Povolené máslo vyšleháme do pěny s cukrem. Poté přidáme vejce, které také pečlivě zašleháme. Poté přidáme tvaroh a nakonec rozmixovaný toastový chléb a necháme 2 hodiny odpočinout.
- Mezitím opláchneme švestky a vypeckujeme je.
- Připravíme si také skořicovou strouhanku na obalení knedlíků. Strouhanku opékáme za sucha na pánvi dozlatova. Poté přidáme cukr a skořici a ještě chvíli pomalu pražíme.
- Z odpočinutého těsta děláme placičky a zabalíme do nich suché švestky. Vaříme 7–8 minut a po vyndání hned vložíme do strouhanky a obalíme.
Zdroj: akademiekvality.cz